Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σήμερα η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου.Επιμένουν στην ίδια λάθος συνταγή

Του Γιώργου Παλαιολόγου
Σήμερα εκταμιεύεται η πρώτη δόση από την Ε.Ε. για την Ελλάδα, ύψους 5,9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του δεύτερου δανειακού προγράμματος της χώρας, προκειμένου αύριο Τρίτη να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την...


 αποπληρωμή του ομόλογου των 14,5 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποπληρωμή του ομολόγου θα γίνει κανονικά χωρίς προβλήματα, ενώ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

"Τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έχουν στόχο τη στήριξή τους και όχι την κρατικοποίησή τους", τονίστηκε εκ μέρους της Τρόικα την περασμένη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, όπου σημειώθηκε ότι βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα αποτελεί η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και η άμεση επίτευξη του στόχου για παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η τρόικα πιστεύει ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα έρθει μέσα από τη μείωση των μισθών, και σημειώνει ότι «μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα συρρίκνωση της κατανάλωσης, αλλά μεσοπρόθεσμα θα ενισχύσει την ανάπτυξη. Το πρόγραμμα μείωσης του κόστους εργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται στα μισά του δρόμου», τονίστηκε.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέρριψαν ευθύνες εκ νέου ευθύνες στην Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν έκανε όσα έπρεπε στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. «Δεν ακολουθήθηκε το πρόγραμμα», ανέφεραν, ενώ εκτίμησαν πως «είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αναθεωρήσεις του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας μετά τις εκλογές».


πηγή:moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.