Βαφτίζει ως "βοήθεια" την επιχειρούμενη τοποθέτηση κομισάριου στην Ελλάδα και άλλων 160 εφοριακών, που θα έπαιρναν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας και "άρνηση της Ελλάδας για βοήθεια" επειδή δεν πέρασαν τα σχέδιά του για εγκατάσταση του 4ου Ράιχ στην Αθήνα...
Εμμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην κριτική του προς τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι η «αποτυχία» της Αθήνας να δεχτεί τη βοήθεια της Γερμανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα είναι «απογοητευτική».
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung, η Γερμανία είχε υποσχεθεί τον περασμένο Οκτώβριο να δώσει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσελκύσει επενδύσεις ώστε η οικονομία της να ορθοποδήσει και να βελτιωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους.
Σχετική συμφωνία είχε συναφθεί στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ρέσλερ στην Ελλάδα, επικεφαλής μιας 70μελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων γερμανικών βιομηχανιών.
«Η βοήθεια πολύ λίγο έγινε αποδεκτή, πολλά έγιναν μάταια ως τώρα, είναι πολύ απογοητευτικό», δήλωσε ο Ρέσλερ στην Saarbrücker Zeitung. Η εφημερίδα επικαλείται μια έκθεση προόδου σχετικά με τη συμφωνία, η οποία φέρεται ότι αναφέρει: «Η εφαρμογή [της] προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά».
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως μια σειρά διαδικασιών έγκρισης της δραστηριότητάς τους και ασάφειες σε ό,τι αφορά το ποιος ευθύνεται για ποιο πράγμα.
Η συμφωνία «δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης βούλησης, το θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι δομές», σημείωσε ο Ρέσλερ στη Saarbrücker Zeitung. Πρόσθεσε ότι τον απογοητεύει το γεγονός ότι ορισμένες γερμανικές εταιρίες που είχαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδα να κάνει ό,τι απαιτείται για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη. Η Αθήνα χρειάζεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη εκσυγχρονίζοντας τη δημόσια διοίκηση, ανοίγοντας τις αγορές της και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο Ρέσλερ. «Μόνο όταν αυτά τα βήματα εφαρμοστούν με σοβαρότητα θα αυξηθεί η διάθεση για επενδύσεις», υποστήριξε, μιλώντας στην εφημερίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.