Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Επεισόδια στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

 Μόνο στο planet-greece

Ο ιδιοκτήτης Ν.Ταβουλάρης κατάφερε να κοροϊδέψει ακόμη και τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η κατάσταση ξέφυγε το πρωί της Τετάρτης στα ναυπηγεία Ελευσίνας όταν ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους (που τους τελευταίους 12 μήνες βάζουν όλο πλάτη ,αλλά δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος) πως δεν θα τους καταβληθεί το δώρο του Πάσχα αλλά μόνο ένα μικρό ποσό 300 ευρώ στο καθένα.Την ανακοίνωση μάλιστα στους εργαζόμενους ...
δεν την έκανε η διοίκηση της εταιρίας ως όφειλε,αλλά οι εκπρόσωποι του σωματείου ο οποίοι δέχτηκαν και την επίθεση των εργαζόμενων.όταν οι εργαζόμενοι άρχισαν να μπαίνουν στα γραφεία και να αναζητούν τους υπεύθυνους,φυσικά και δεν βρήκαν κανένα ,αφού είχαν ήδη εξαφανιστεί και για να γλιτώσουν το ξύλο αλλά και το αυτόφωρο λόγω τη μη καταβολής του δώρου.Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας και στην αστυνομία και αν τελικά υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος,λογικά τώρα κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να έχει ζητήσει τη σύλληψη του Ταβουλάρη (δεν τον λέμε κύριο γιατί δεν είναι).

Ο Ταβουλάρης πάντως φαίνεται πως είναι πολύ...γάτα.Αφού δουλεύει για πάνω από έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τους ζητά να βάζουν πλάτη για να μην κλείσει το ναυπηγείο και χάσουν τη δουλειά τους ,με την υπόσχεση πως θα πληρωθούν,έστειλε αδιάβαστο και τον υπουργό εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.Πως;Οι εργαζόμενοι πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν τον υπουργό στο γραφείο του και ο κ.Αβραμόπουλος κατάφερε να βρεί 4 εκ. ευρώ τα οποία και έδωσε στο ναυπηγείο να πληρωθεί μέρος των οφειλών των εργαζόμενων.Ο Ταβουλάρης έδωσε τα 2,6 εκ. στους εργαζόμενους καταβάλλοντας περίπου το 30% από τα χρωστούμενα ενός χρόνου στους εργαζόμενους και τα άλλα 1,4 εκ. τα...εξαφάνισε,τα χρησιμοποίησε για άλλες του ανάγκες.Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός τα έδωσε αυτά τα χρήματα για την μισθοδοσία των εργαζόμενων ΚΑΙ ΜΟΝΟ όπως είχε πεί.

Ο Ταβουλάρης από την άλλη εισέπραξε χρήματα τουλάχιστον από 3 καράβια τα οποία επίσκευασαν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι, με την ελπίδα πως θα πληρωθούν (τα πλοία ALLIANCE NORFLOK,ΠΡΕΒΕΛΗΣ και SUPERSPEED II ).Και αυτά τα χρήματα όμως πήγαν στις τσέπες του Ταβουλάρη για να κάνει Πάσχα ο άνθρωπος,αφήνοντας πεινασμένες περίπου 800 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αύριο τι στάση θα κρατήσουν από εδώ και πέρα ενώ ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς φαίνονται πλέον εξαγριωμένοι με την συμπεριφορά του Ταβουλάρη.

Τα πράγματα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι πολύ δύσκολα και δεν ευθύνονται ούτε οι εργαζόμενοι αλλά ούτε και οι συνδικαλιστές όπως λένε κάποιοι τον τελευταίο καιρό.Ευθύνεται καθαρά ο Ταβουλάρης με την αφερεγγυότητά του και αυτοί που του έδωσαν την διαχείριση των ναυπηγείων.Να φανταστεί κανείς πως η επίσημη πολιτεία κάθετε και συνδιαλέγεται με τέτοιους είδους επιχειρηματίες,αφού μόλις πριν από δυο μέρες ο Ταβουλάρης είχε στείλει και επιστολή σε μια σειρά υπουργείων προτείνοντας μάλιστα και λύσεις για τα ναυπηγεία όλης της χώρας.Φαίνεται πως θέλει "να τα φάει και από τους εργαζόμενους" των άλλων ναυπηγείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.