Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λ. Παπαδήμος: Ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι αληθινός

Συνεχίζει να στηρίζει το κατεστημένο Μέρκελ...

Οι Έλληνες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν το δύσκολο πρόγραμμα λιτότητας αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με την έξοδο από την ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal....


Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο να υλοποιηθεί δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστούν οι συνέπειες από την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λ. Παπαδήμος.

Εξέφρασε ακόμη τις ανησυχίες του ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν εκτιμήσει την βαρύτητα της κατάστασης και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι αληθινός και εξαρτάται από το αν οι Έλληνες θα στηρίξουν την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Προειδοποίησε ότι χωρίς περεταίρω ενίσχυση, η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ υπολογίζει ότι το κόστος μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα κυμανθεί από 500 δισ. ευρώ μέχρι ένα τρισ. ευρώ.
Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, το χρέος θα αυξηθεί, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί, τα εισοδήματα θα συρρικνωθούν και η χώρα θα απομακρυνθεί από τις αγορές, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας θα είχε σημαντικές συνέπειες εντός και εκτός της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.