Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 χρήστες της ιστοσελίδας, με τίτλο "Το facebook και η Προστασία σας" εστίασε στον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το site, καθώς και τι συμβαίνει με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται.
Το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι δίνει ψευδή στοιχεία για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του.
"Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι στο facebook κάποιος άλλος από αυτόν που είναι στην πραγματική ζωή του, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα λίγα πραγματικά στοιχεία, που το facebook δεν επιτρέπει στους χρήστες του να "πειράζουν", σημειώνει η έρευνα.
Βέβαια, η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι ο μόνος λόγος, για τον οποίον κάποιος συνειδητά ψεύδεται στην ιστοσελίδα.
Το να "σπάνε πλάκα", να είναι γνωστοί στον περίγυρό τους με άλλο όνομα από το πραγματικό τους ή να κρύβουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους βάλουν σε μπελάδες είναι μερικοί ακόμη από τους λόγους, που ωθούν μερίδα χρηστών στο διαδικτυακό ψέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.