Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Οι τραπεζίτες θέλουν να "σκλαβώσουν" τα παιδιά μας.Ετοιμάζουν δάνεια διάρκειας 100 ετών.

Και καλά για να τονωθεί η κτηματαγορά...Διαβάστε πως το πλασάρουν
Εναλλακτικά σενάρια για την τόνωση της αγοράς ακινήτων που έχει παγώσει εξετάζουν οι τραπεζίτες. Μεταξύ αυτών μελετάται και η χορήγηση στεγαστικών διάρκειας 100 ετών.
 Πρόκειται για δάνεια που...


 εξασφαλίζουν χαμηλή μηνιαία δόση, καθιστώντας δυνατή την αποπληρωμή της από νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα.

Μέσω των χορηγήσεων αυτής της διάρκειας μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση για ακίνητα, με δεδομένο ότι η δόση διαμορφώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ενοίκια.

Δηλαδή κάποιος θα έχει κίνητρο αντί της καταβολής ενός μισθώματος να πληρώνει μία χαμηλότερη μηνιαία δόση και να μεταβιβάσει το ακίνητο στους κληρονόμους του μαζί με το υπόλοιπο του δανείου.

Ιαπωνική συνταγή

Το μοντέλο αυτό εμφανίστηκε πρώτη φορά στα χρονικά στην ιαπωνική αγορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Τότε, η Ιαπωνία ταλαιπωρούνταν από στασιμοπληθωρισμό, οι τιμές των ακινήτων υποχωρούσαν, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων για την τόνωση της αγοράς μέσω του δανεισμού.

Έτσι, οι ιαπωνικές αρχές εισήγαγαν το θεσμό των στεγαστικών δανείων διάρκειας έως 100 ετών, με στόχο να τονώσουν τη ζήτηση για ακίνητη περιουσία.

Τα υπέρ και τα κατά

Το βασικό πλεονέκτημα των στεγαστικών δανείων τόσο μεγάλης διάρκειας αποτελεί η πολύ χαμηλή μηνιαία δόση τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με επιτόκιο 6% η μηνιαία καταβολή για κάθε 100.000 ευρώ δανείου διαμορφώνεται στα 500 ευρώ περίπου.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και σοβαρά μειονεκτήματα.

Συγκεκριμένα:

- Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα είναι υψηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα δάνεια της αγοράς, καθώς ο κίνδυνος για την τράπεζα είναι μεγαλύτερος

- Οι τόκοι που τελικά πληρώνει ο δανειολήπτης φτάνουν έως και πέντε φορές το κεφαλαιο που δανείστηκε

- Υπάρχει ο κίνδυνος οι κληρονόμοι του να μην μπορούν να το αποπληρώσουν, αποτέλεσμα να χαθεί το ακίνητο

- Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για γρήγορη ρευστοποίησή του, ο δανειολήπτης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστεί κεφαλαιακές απώλειες, καθώς τα πρώτα χρόνια εξόφλησης το μεγαλύτερο μέρος της δόσης αφορά σε τόκους.

Δείτε τώρα την απάτη.Το παίρνετε και τι επιστρέφετε στην τράπεζα:



πηγή:moneyonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.