Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ένα βήμα πριν την κυβέρνηση των "τριών" ή το χάος

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τους δύο προέδρους και γιατί ακόμη δεν του είπαν το πολυπόθητο - για αυτόν - "ναι" προκειμένου να προχωρήσει στον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης; Διαβάστε στο planet-greece όλο το παρασκήνιο....



Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στον Φώτη Κουβέλη να πουν το "ναι" για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, υπό μία προϋπόθεση, όμως, ότι εκτός από τις όποιες ενδεχόμενες απαιτήσεις είχαν για συμμετοχή στελεχών τους οι δύο πρόεδροι των κομμάτων να πάρουν τη θέση των αντιπροέδρων στο κυβερνητικό σχήμα που θα προέκυπτε.

Ως προς αυτό, ο Φώτης Κουβέλης ήταν εκείνος που είχε τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις, δεδομένου και των αντιδράσεων που έχει εσωκομματικά, με τους μισούς να λένε "ναι" στην ψήφο εμπιστοσύνης - ίσως και με ενδεχόμεν συμμετοχή στην κυβέρνηση, και με τους δε να υποστηρίζουν ότι πρέπει να κρατήσουν σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή για να μπορέσουν να δυναμώσουν το κόμμα περαιτέρω.

Έτσι, λοιπόν, εξηγούνται οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ό,τι δε δίνει "λευκή επιταγή", χωρίς όμως να κλείνει την πόρτα της συνεργασίας.


Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη, στην συνάντηση της Τρίτης, που προανήγγειλε, έχει να διαχειριστεί την εναλλακτική επιλογή της στήριξης από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς όμως να μετέχει κανένα στέλεχος του κόμματος:


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέχρι στιγμής έχει πει "ναι σε όλα", με τις φήμες να πληθαίνουν, γύρω από τη συμμετοχή στο σχήμα των Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.