Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος»

Tην πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα πανηγυρίζει στο τέλος του παιχνιδιού με την Ρωσία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου πριν από το μεγάλο «τελικό». Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επαναεπιβεβαίωσε ...


την απεριόριστη εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες και τις δυνατότητες της ομάδας, ενώ φρόντισε να «απαντήσει» και σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα ήταν «αδιάβαστη» στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Πολωνία και Τσεχία.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι αποκάλυψε πως τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Αυστρία, όσο και στην Πολωνία οι διεθνείς είχαν «εφοδιαστεί» με DVD των αντιπάλων μας, προκειμένου να τους μελετήσουν, αλλά και με φακέλους που περιείχαν τα πλήρη στοιχεία τους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.


Αναλυτικά ο Φερνάντο Σάντος μίλησε:

Για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τη διαφορά ταχύτητας στη σκέψη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Σίγουρα το παιχνίδι των Ρώσων το γνωρίζουμε καλά. Έχει αναλυθεί όπως συνέβη και στους προηγούμενους αγώνες. Ακούγεται, βέβαια, ότι η ομάδα δεν ήταν διαβασμένη στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Οι ποδοσφαιριστές πήραν τρία ο καθένας τρία DVD από κάθε ομάδα στην προετοιμασία, ενώ και εδώ δώσαμε φάκελο σε κάθε παίκτη με τα γενικά χαρακτηριστικά των ομάδων, τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, τα δυνατά και τα λιγότερο δυνατά σημεία τους.

Επίσης και εδώ είδαμε κάποια παιχνίδια της Ρωσίας που κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να αλλάξει στυλ παιχνιδιού γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν το κάνουν. Δεν θα προσαρμοστούν σε εμάς, αλλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν. Είναι εξαιρετικοί στην τεχνική από τη μέση κυρίως και μπροστά. Θέλουν να έχουν την κατοχή και ζητούν την μπάλα για να μπορέσουν να παίξουν.

Από την άλλη είναι εξοικειωμένοι, ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου και υπάρχει συνοχή μεταξύ τους. Είναι κάθετοι στις κινήσεις που κάνουν και βέβαια είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι των Ρώσων και είναι στο χέρι μας να εξουδετερώσουμε τα όπλα τους. Να έχουμε κατά πρώτο λόγο συγκέντρωση και οργάνωση όταν δεν έχουμε την μπάλα και όταν την έχουμε με αυτοπεποίθηση να ψάξουμε το γκολ που θα μας δώσει την πρόκριση».

Για το θα επικεντρωθεί στην επιθετική πρωτοβουλία ή την αμυντική οργάνωση: «Στον αμυντικό τομέα πρέπει να είμαστε πιεστικοί, είτε έχουν την μπάλα είτε όχι, ώστε να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Ωστόσο το αμυντικό είναι μόνο ένα κομμάτι, υπάρχει και το επιθετικό στο οποίο θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε το γκολ»

Για το αν θα παίξει ρόλο η προϊστορία: «Δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες διοργανώσεις ήμασταν μαζί στον όμιλο και χάσαμε. Δεν παίζει ρόλο η προϊστορία. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Από τη στιγμή που κυνηγάμε τη νίκη, θα προσπαθήσουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να πετύχουμε κάποιο τέρμα».

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα και αν σκέφτεται αλλαγές: «Ξέρω ποια είναι η ομάδα που θα παίξει, αλλά τώρα αν είναι κάποιοι καινούριοι θα το δούμε αύριο».

Για το αν το παιχνίδι με την Κροατία αποτελεί οδηγό: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να δώσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Δείξαμε ότι είμαστε ικανοί και θα το δείξουμε και αύριο. Πιστεύω στην ομάδα, στους ποδοσφαιριστές, στη δουλειά, είμαστε ικανοί και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Γκέκας: «Θα τα καταφέρουμε»

Από την πλευρά των παικτών, ο Φάνης Γκέκας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του στη Σάμσουνσπορ.

Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Στο αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και πάλι στα δύσκολα: «Οπωσδήποτε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και στο παρελθόν έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε στα δύσκολα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο γήπεδο μπορούμε να τα καταφέρουμε και αύριο».

Στο τι περιμένει από τους συμπαίκτες του για να σκοράρει και πάλι: «Περιμένω να πιάσουν όλοι μεγάλη απόδοση. Δεν εξαρτάται ποιος θα γκολ, αλλά να κερδίσει η ομάδα. Πρέπει να γίνει καλό παιχνίδι απ' όλους και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που είναι νίκη».

Στο αν το αποτέλεσμα του Ρωσία - Πολωνία ήταν θετικό για την Ελλάδα: «Ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς, γιατί μπορούμε να βγούμε και πρώτοι και δεύτεροι. Αν κέρδιζε η Ρωσία, ένα καλό αποτέλεσμα της Τσεχίας δεν θα μας συνέφερε. Πλέον έχουμε πίεση κι εμείς και η Ρωσία».

Στο αν επηρεάζεται από το ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ομάδα: «Δεν θα μπούμε σε προσωπικά θέματα. Είμαστε εδώ για την Εθνική, έχω στο μυαλό μου να κερδίσει η ομάδα κι αυτό είναι το μόνο που θέλω. Αν θα γίνει κάτι, θα το δούμε μετά».

Παπασταθόπουλος: «Δεν μας απασχολεί η διαιτησία»

Ο δεύτερος παίκτης που εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος πιέστηκε να μιλήσει για τη διαιτησία των δύο προηγούμενων αγώνων.

Απέφυγε, όμως, να κάνει κάποιο σχόλιο, δείχνοντας ότι οι πάντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι συγκεντρωμένοι στον «τελικό» με τη Ρωσία, όπου δεν υπάρχει σκέψη για άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το αν φταίει η διαιτησία που η Εθνική έχει μόνο ένα βαθμό: «Σίγουρα τα παιχνίδια δεν πήγαν όπως θέλαμε και ιδιαίτερα με την Τσεχία θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το να ξεκινήσουμε να μιλάμε για διαιτησία σε παιχνίδια που έχουν τελειώσει δεν βγάζει πουθενά. Είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι που έρχεται και θα πάμε να κάνουμε καλύτερο για εμάς».

Για την υπόσχεση που θέλει να δώσει στους φιλάθλους: «Το αυριανό παιχνίδι είναι το σημαντικότερο που έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία διετία. Όλοι θέλουμε τη νίκη κι είμαστε έτοιμοι. Θα ήθελα να πω ότι σαν ομάδα θα παλέψουμε και για τους παίκτες που ήταν άτυχοι, τον Αβραάμ και τον Χαλκιά. Είμαστε όλοι μια οικογένεια, μια ομάδα και θα πάμε να κερδίσουμε».

Για τη γεύση που τους έχει αφήσει η ως τώρα διαιτησία: «Το να μην μπορείς να παίξεις και να βγαίνεις από ένα παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο, έχει συμβεί λίγες φορές και είναι δύσκολο να το ζήσει ο κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να αγωνίζεται. Δεν είναι, όμως, σωστό να σπαταλάμε χρόνο για τη διαιτησία. Θέλουμε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και θα το καταφέρουμε είτε αν έχουμε καλή διαιτησία είτε αν δεν έχουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το αν είναι καλό ή κακό που η Ελλάδα θεωρείται αουτσάιντερ: «Δεν νομίζω ότι μας επηρεάζει το αν είμαστε φαβορί ή όχι. Και για το αυριανό παιχνίδι δεν υπάρχει τέτοιος ρόλος. Σε 90 λεπτά κρίνονται όλα. Έχουμε δείξει στα σημαντικά ότι μπορούμε και τα κερδίζουμε κι ευελπιστούμε να συμβεί το ίδιο και αύριο».

Για το αν θα προτιμούσε να είχε νικήσει η Ρωσία την Πολωνία: «Το αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί πλέον όλες οι ομάδες παίζουν για την πρόκριση και είναι πολύ σημαντικό που με μια νίκη περνάμε»

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.