Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην τελική ευθεία [UPDATED]

Μαραθώνια σύσκεψη στη Βουλή

Μία ανάσα από την οριστικοποίηση της τριμερούς συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκονται Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Σε σύσκεψή τους στη Βουλή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7.20, εκπρόσωποι των τριών κομμάτων εξειδικεύουν γραμμή προς γραμμή το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας....


[ΑΝΑΝΕΩΣΗ]
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης η μαραθώνια σύσκεψη των στελεχών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μία το μεσημέρι της προκειμένου να καταλήξουν στο πολιτικό πλαίσιο του νέου κυβερνητικού σχήματος και να «κλειδώσει» η προγραμματική συμφωνία.

Πληροφορίες θέλουν η συνέχιση της σύσκεψης να ορίστηκε για το μεσημέρι προκειμένου να έχει προηγηθεί η συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί και στην οποία θα λύσουν τους λογαριασμούς τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος. (Δείτε εδώ).

---------------------------------------------------------------------------
Στη σύσκεψη μετέχουν από τη ΝΔ οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, από τη ΔΗΜΑΡ οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου, και από το ΠΑΣΟΚ οι Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελούδης.

Το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε -διάρκειας περίπου δυόμισι ωρών- σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την «ομάδα των επτά», ενώ όπως έγινε γνωστό, αύριο στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» από τα κορυφαία στελέχη του να χειριστεί το θέμα της συμμετοχής των προσώπων στην κυβέρνηση.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ΝΔ θέλει να αναλάβει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι να προκύψει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, πιθανόν με 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.