Η εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι δεν κινδυνεύει η θέση και το μέλλον των υπαλλήλων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο σε αυτές τις εξελίξεις καθώς όλα γίνονται υπό το βλέμμα της τρόικας η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει παρεκκλίσεις από τον κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Τι σημαίνει αυτό;
Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας μέσα στο οποίο είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να πέσουν χιλιάδες εργαζόμενοι.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του δημοσίου.
Αυτή είναι η “ανάγνωση” της Ελληνικής πλευράς. Η τρόικα “διαβάζει” αλλιώς τη συμφωνία, το μνημόνιο δηλαδή.
Οποιαδήποτε μετάταξη θεωρείται πρόσληψη και έτσι εμπίπτει στον κανόνα περιορισμού των προσλήψεων και εδώ αναμένεται εμπλοκή.
Η τρόικα θα απαιτήσει να προωθηθεί σε νέες θέσεις ένα μικρό μόνο μέρος των υπαλλήλων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπαλλήλων να έχει πρόβλημα.
Επιπροσθέτως η θέση των υπαλλήλων θα έχει καταργηθεί και έτσι παρακάμπτεται και το συνταγματικό κόλλημα για την απόλυσή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.