Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι Ελληνικοί Patriot θα επισκευάζονται και θα συντηρούνται στην Ελλάδα

Η τελετή της επιδόσεως του επίσημου πιστοποιητικού αποσυναρμολογήσεως και συντηρήσεως των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των εγκαινίων του νέου κτιρίου που θα υποδεχτεί τις προαναφερθείσες δραστηριότητες, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Λαύριο, παρουσία του....
υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, Ναυάρχου ε.α. Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Στο πλαίσιο της τελετής αυτής επιδόθηκε από τον Διευθυντή του προγράμματος των PATRIOT του NATO Manfred Eggers στον πρόεδρο της ΕΑΣ Κωνσταντίνο Πιλάλη, το πιστοποιητικό αποσυναρμολόγησης και συντήρησης πυραύλων PATRIOT και αργότερα έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου.

Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο ΥΦΕΘΑ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως «ορόσημο τη μέρα αυτή για την εταιρεία και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία», τονίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί την επιλογή που θα επιτρέψει, αφενός να διατηρηθεί το επιχειρησιακό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, αφετέρου θα συμβάλλει στην εθνική οικονομία εξοικονομώντας κονδύλια αλλά και εισφέροντας νέα από το εξωτερικό. Πιστεύουμε σε μια βιώσιμη αμυντική βιομηχανία εθνικού βεληνεκούς με αναπτυξιακό μέλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΕΑΣ αναφέρθηκε στη μοναδικότητα των εγκαταστάσεων αυτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως MADF (Missile Assembly Disassembly Facility) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΝΑΜSA, γεγονός που μπορεί να του επιτρέψει να λαμβάνει και δουλειές από χρήστες Κ/Β Patriot από το εξωτερικό, εκτός φυσικά των ελληνικών της Π.Α.

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.