Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Tο ΔΝΤ ενέκρινε αλλαγές στους κανονισμούς παρακολούθησης

Yποχρεωτική θα είναι πλέον η αξιολόγηση από το ΔΝΤ.Yποχρεωτική θα είναι πλέον η αξιολόγηση από το ΔΝΤ....
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε αλλαγές στους κανονισμούς παρακολούθησης των παγκόσμιων οικονομιών, κάνοντας υποχρεωτική την αξιολόγηση από το ΔΝΤ για το αν και πόσο η πολιτική γραμμή κάποιας χώρας επηρεάζει το διεθνές νομισματικό σύστημα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Μέχρι πρότινος το ΔΝΤ έκανε τις αξιολογήσεις αυτοπροαιρέτως, αλλά η οικονομική κρίση έδειξε ότι η πολιτική γραμμή μιας χώρας μπορεί εύκολα να επηρεάσει και άλλες.
«Ενώ η επιτήρηση της τακτικής που ακολουθεί κάθε μέλος για την τιμή συναλλάγματος παραμένει στο επίκεντρο του Ταμείου σύμφωνα με τα άρθρα, η νέα απόφαση θα παρέχει μια βάση για το ΔΝΤ ώστε να έχει μια πιο αποτελεσματική συνεργασία με τα μέλη όσον αφορά στην εγχώρια οικονομία και τις οικονομικές τακτικές» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.