«Έξυπνη» χαρακτήρισε την πρόταση για υιοθέτηση των ευρωομολόγων ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε δηλώσεις του στο καθολικό περιοδικό Tempi....
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ο Μόντι τόνισε ότι «η χώρα του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση».
Αυτή είναι «μια πραγματικότητα», η οποία, κατά τον ίδιο, «συμβάλλει στην διαμόρφωση της αρνητικής διάθεσης των χωρών της βόρειας Ευρώπης από τις οποίες η Ιταλία μπορεί να χρειασθεί υποστήριξη».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (την Άνοιξη του 2013 ή νωρίτερα) ο Μόντι πρόσθεσε: «αρνούμαι να σκεφτώ ότι μια μεγάλη δημοκρατική χώρα σαν την Ιταλία δεν είναι σε θέση, με ελεύθερες εκλογές, να αναδείξει μια αποτελεσματική πλειοψηφία, και εμμέσως έναν ηγέτη ικανό να την οδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση».
Πολλοί ιταλοί σχολιαστές μετά την προδημοσίευση της συνέντευξης αυτής διερωτώνται αν ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, κατά την συνάντησή του με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο εκτός από το θέμα της «ασπίδας κατά των σπρεντ» πρόκειται να επανέλθει στην ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, κάτι στο οποίο η Γερμανία αντιτίθεται.
Η παραοικονομία στην Ιταλία υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση φτάνει τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 21% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ--με την Ελλάδα στην δεύτερη θέση (20,8% του ΑΕΠ) και την Ρουμανία στην Τρίτη (19,1%).
Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασε σήμερα η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών, βάσει έρευνας της εταιρίας Krls Network of Business Ethics.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.