Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς άδειες εκπέμπουν τα κανάλια, όμως κάποια από αυτά πληρώνουν φόρους...

Κάποιοι καναλάρχες έχουν "ξεχάσει" τι πάει να πει "πληρώνω τους φόρους μου στο κράτος". Κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα το ενός χεριού) πληρώνουν κανονικά. Κι ενώ η Ε.Ε., μέσω της Τρόικας έχει δηλώσει ότι το κόστος ενοικίασης συχνότητας από το κράτος πρέπει επιτέλους να τιμολογηθεί, και να πληρώσουν ΟΛΟΙ, καμία κυβέρνηση δεν βγάζει....



άδεια επίσημης λειτουργίας των καναλιών!

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ήρθε στη Βουλή το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ο Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε σήμερα – Τρίτη στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση, στην οποία μεταξύ άλλων διερωτάται: «Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας και πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών».

«Εδώ και 20 περίπου χρόνια με την ευθύνη και την ανοχή των διαδοχικών κυβερνήσεων, το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο παραμένει αρρύθμιστο. Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν σε καθεστώς προσωρινής νομιμότητας, με άδειες που ανανεώνονται κάθε τόσο, χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος καταθέτει τις εξής ερωτήσεις: Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας; Πληρώνουν οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί τέλη χρήσεως φάσματος για τις ψηφιακές εκπομπές; Πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν τηλεοπτικές συχνότητες και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι το έσοδα του Δημοσίου από αυτές; Ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και της οριστικής αδειοδότησης στο τέλος του 2013; Αν ναι, ποια συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει; Αν όχι γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.