Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟ - ΚΟΛΑΦΟΣ: Τι γράφει ο Ρουμελιώτης για Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Στρος Καν

Έτσι ξεπούλησαν την Ελλάδα

Η φράση με την οποία θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε όσα περιγράφει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο βιβλίο του είναι ότι ''οι χειρισμοί που έγιναν τότε, ήταν οι χειρότεροι δυνατοί''....



Σύμφωνα με τον Real FM, ο πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ, περιγράφει συγκεκριμένα γεγονότα στο βιβλίο του για τις κινήσεις του ίδιου και του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναφέρει στο βιβλίο του ότι ''πέρασε ο εκβιασμός των σκληρών της Ευρωζώνης έναντι του ΔΝΤ'', το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, ήθελε την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς πίστευε ότι το πρόγραμμα που ήθελε να επιβάλει η Γερμανία, δεν έβγαινε.

Για τον Λουκά Παπαδήμο, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ''έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της αναδιάρθρωσης του χρέους που ζητούσε το ΔΝΤ''.

Στο βιβλίο του γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν, στις 28 Ιουλίου 2011. Σε αυτή τη συνάντηση ο Στρος Καν φέρεται να καλεί τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη λέγοντάς του ότι πρέπει να πει στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να πιέσουν την Ευρωζώνη ώστε να αποδεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στη συνέχεια, όπως γράφει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημέρωσε τους δυο άνδρες στις 5 Αυγούστου, τονίζοντας ωστόσο ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν επιφυλακτικός.

Ακολουθεί μια περιγραφή της συνάντησής του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να τον συμβουλεύσει πως θα μπορέσει να εξαναγκάσει τους εταίρους μας ώστε να δεχθούν την αναδιάρθρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.