Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας. Διαβάστε τι αποφάσισαν...

Μας έραψαν το κοστούμι...

Επί δυόμισυ ώρες, τα στελέχη της Τρόικας συσκέπτονταν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι ενστάσεις αφορούν συγκεκριμένα μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 11,7 δισ. περικοπών, που θα λάβει η κυβέρνηση....



Μένουν ανοιχτά ακόμα κάποια μέτωπα, έχει ακόμα λίγη "δουλίτσα", ανέφερε κορυφαίο στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, στο capital.gr.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση άλλο στέλεχος ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν εφ΄ όλης της ύλης και δεν έγινε αναλυτική διαπραγμάτευση για το κάθε μέτρο.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια στο πεδίο της συγκέντρωσης εσόδων από τη φοροδιαφυγή καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πιο αξιόπιστη και πιο αποτελεσματική στην είσπραξη εσόδων ώστε με τη σειρά της η τρόικα να δεχτεί ως μέτρα έσοδα από το συγκεκριμένο πεδίο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, από την πλευρά της τρόικα επιμένουν σε μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, αλλά και σε προσωπικό του δημοσίου τομέα, ενώ η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές.

Για το λόγο αυτό θα συνεχιστούν οι επαφές των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο και μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί το πακέτο το αργότερο μέχρι την Τρίτη. Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο επικεφαλής του ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικα, Πόουλ Τόμσεν δήλωσε ότι το κλίμα στις συζητήσεις είναι καλό, ενώ κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τόνισε ότι έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας μέχρι την οριστικοποίηση των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.