Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Περίπου δύο δις smartphones θα πουληθούν μέχρι το 2017

To 1 δισ. 700 εκατομμύρια θα φτάσουν το 2017 οι πωλήσεις νέων συσκευών smartphones, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της εταιρείας Ovum. Η εκτίμηση καταδεικνύει...



την αστείρευτη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς και δικαιολογεί τόσο την ιδιαίτερη προσήλωση από όλους του μεγάλους κατασκευαστές, όσο και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία δυο χρόνια γύρω από την κατοχύρωση και την εκμετάλλευση πατεντών, σε αυτή την κατηγορία φορητών συσκευών.

Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται ότι 450 εκατομμύρια συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων διατέθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2011, με το 35% των πωλήσεων να αντιστοιχεί σε αναδυόμενες αγορές. Σε αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η Κίνα, όπου απορροφήθηκε το 66% από τα 160 εκατομμύρια νέα κομμάτια.

«Όπως ήταν αναμενόμενο η βιομηχανία έχει ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη ζήτηση με την παραγωγή όλο και φθηνότερων smartphones», επισημαίνεται στην έκθεση και γίνεται λόγος για την εκκολαπτόμενη κατηγορία των συσκευών κάτω των 100 δολαρίων. Η αγοραστική δύναμη για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των καταναλωτών σε αυτές τις αναδυόμενες αγορές παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι επιδοτήσεις για την αγορά νέων συσκευών από την πλευρά των τηλεπικοινωνιακών παροχών είναι μια μάλλον ασυνήθιστη πρακτική.

Τέλος, η έκθεση της Ovum προβλέπει ότι η αύξηση των πωλήσεων smartphones στις αναδυόμενες αγορές θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη χρήση online υπηρεσιών, όπως η πρόσβαση στο cloud και οι απευθείας ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.