Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τέλος στην αναλογική τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη και μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας από τις 14 Δεκεμβρίου

Στην ψηφιακή εποχή περνά ολοκληρωτικά η Θεσσαλονίκη κι ένα μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε οι τηλεθεατές θα πρέπει να ξεχάσουν την αναλογική τηλεόραση...Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τις 3 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα «εκπέμπει» ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκατ. τηλεθεατές.

Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δύο κέντρα εκπομπής, «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή - αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.