Λες και κάποιος πανίσχυρος γενετικός παράγοντας έλκει αυτό τον «φτωχοδιάβολο» προς την πλάνη, την πονηριά, την απάτη και γενικά προς οτιδήποτε στερείται ρεαλιστικής βάσης!
Ίσως έχει να κάνει με τη συλλογική ιδιοσυγκρασία του: ταλαίπωρος εδώ και αιώνες, βάλθηκε να επαληθεύσει τον Δαρβίνο, αναπτύσσοντας μέσα στο χρόνο κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες επιβίωσης για να μπορέσει να «τη βγάλει καθαρή», αλλά και ένα είδος ευπιστίας που μαρτυρά την πρωτοφανή ροπή του προς την αυτοτύφλωση και τις κενές υποσχέσεις.
Γιώργος Καματερός, Βλάσης Τσάκας, Ομόλογα της Ανατολής, Δισεκατομμυριούχοι ομογενείς: τέσσερις ιστορικές περιπτώσεις μνημειώδους σωτηριολαγνείας...
Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού: Μαζική παραφροσύνη με τις «ευλογίες» του Τύπου
Ήταν Φεβρουάριος του 1976, όταν ο 36χρονος δικηγόρος από την Κω, Γιώργος Καματερός, αποφάσισε να περπατήσει στα χνάρια του διάσημου αρχαίου συμπατριώτη του Ιπποκράτη και να οδηγήσει μερικούς καρκινοπαθείς και άλλους πάσχοντες μια ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο.
Προωθούμενος από μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες με πρώτη και καλύτερη την εφημερίδα Τα Νέα, υπό τη διεύθυνση τότε του Γ. Καψή, διατεινόταν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο, αλλά και άλλες παθήσεις, με το ιαματικό γλυκύ ύδωρ που ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνέλλεγαν από μυστική πηγή του νησιού, το οποίο εμπλούτιζαν με μία σκόνη-μείγμα μετάλλων.
Τι κι αν οι χημικές αναλύσεις είχαν δείξει ότι το «ίαμα» ήταν κατά 38% σχεδόν ραδιενεργό! Γονείς με παιδιά που έπασχαν από λευχαιμία, διάσημοι ηθοποιοί, υπουργοί και βουλευτές έσπευδαν να προμηθευτούν το μαγικό φίλτρο, το οποίο μετά από λίγο καιρό ο «δαιμόνιος» δικηγόρος-γιατρός διένειμε με βυτιοφόρα στους δρόμους της Αθήνας και της επαρχίας.
Άλλες εφημερίδες, όπως η Ελευθεροτυπία, ο Ριζοσπάστης και η Εστία, ασκούσαν δριμεία κριτική στις πρακτικές του μεγάλου θεραπευτή και στους προαγωγούς του, αλλά εις μάτην.
Κουτσοί, τυφλοί, στραβοί, όλοι τους έσπευδαν στους περιβόλους των εκκλησιών, όπου ο Καματερός διοργάνωνε τα «υγιεινιστικά συσσίτια» του, για να βρουν την υγειά τους.
Τη δε αμφισβήτηση προς το προϊόν του, ο δικηγόρος την αντιμετώπιζε με σιδηρά πυγμή, αρχικά διοργανώνοντας πορείες έξω από τη Βουλή κι εν συνεχεία ιδρύοντας ειδικό γραφείο τύπου με σκοπό τη διάλυση των αρνητικών φημών που σπίλωναν το προϊόν του.
Ο Γιώργος Καματερός αυτοκτόνησε τον Μάιο του 1998 στο μαγαζί του αδελφού του στην Κω, λόγω χρεών σε τράπεζες και ιδιώτες, αλλά ενδεχομένως και λόγω βεβαρυμένου ψυχιατρικά παρελθόντος.
Βλάσης Τσάκας: Μία αγνή παναθηναϊκή καρδιά που χτυπούσε στο ρυθμό των αραβικών πετροδολαρίων!
Προσπάθησε, ξαναπροσπάθησε, πάσχισε, μάτωσε, στο τέλος άρχισε να «χαζεύει» από τα απανωτά τζετ λαγκ λόγω των επαναλαμβανόμενων ταξιδιών σε πριγκιπάτα και εμιράτα!
Η φιγούρα του μεγάλου αυτού διαπραγματευτή είναι ο ορισμός και συνάμα η πεμπτουσία της ελληνικής ψυχής - και αυτό δεν τιμά καθόλου την ελληνική ψυχή.
Εμφανίστηκε ως σωτήρας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, αλλά κανείς δεν του έδωσε τη δέουσα προσοχή παρά μόνο για να πουλήσει φύλα και να κάνει νούμερα τηλεθέασης με ένα από τα μεγαλύτερα «νούμερα» που πέρασαν ποτέ από τα τάμπλοϊντ των εφημερίδων και τις τηλεοπτικές κάμερες.
Αδικημένη προσωπικότητα που δεν έτυχε καθόλου σοβαρής αντιμετώπισης λόγω του παρουσιαστικού του, ούτε του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να ξεδιπλώσει το διαπραγματευτικό ταλέντο του. Οι αυτοκρατορίες όμως δεν χτίζονται σε μία μέρα, ούτε καν σ' ένα μήνα και αυτό ο Βλάσης Τσάκας το γνώριζε καλά, όχι όμως και το διψασμένο για αποδιοπομπαίους τράγους ποδοσφαιρόφιλο κοινό.
Δεν θα ήταν διόλου απίθανο αν αποκαλυπτόταν κάποτε πως ουσιαστικά επρόκειτο για δάκτυλο του ΟΣΦΠ με σκοπό τον εξωγηπεδικό εξευτελισμό του αιώνιου αντιπάλου.
Αξέχαστες θα μείνουν οι αισθητικά άρτιες αphotoshopάριστες φωτογραφίες των κατά καιρούς εμφανιζόμενων πριγκίπων που δήλωναν από τα γεννοφάσκια τους Παναθηναϊκοί.
Από το ομόλογο-μετοχή του κ. Αρτέμη Σώρρα στα 600 δισ. του προέδρου των ομογενών εθνοσωτήρων Μανώλη Λαμπράκη
Οι υποθέσεις είναι λίγο-πολύ γνωστές και αρκετά όμοιες ως προς το περιεχόμενό τους: στην πρώτη περίπτωση, κάτοχος μετοχών, ονόματι Αρτέμης Σώρρας, της πάλαι ποτέ Τράπεζας της Ανατολής, την οποία είχε ιδρύσει το 1904 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να την εξαγοράσει το 1932 εκμηδενίζοντας τις μετοχές της, εμφανίζει μετοχή-ομόλογο ύψους 670 δισ. ευρώ, τα οποία διαθέτει για τη διάσωση της Ελλάδας.
Στη δεύτερη περίπτωση, ομάδα ομογενών με την ονομασία «Τέλος στο Εθνικό Χρέος», υπό την προεδρία του ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη.
Η παρουσίαση του σχεδίου σωτηρίας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα με κεντρικούς ομιλητές τον προαναφερθέντα Αρτέμη Σώρρα και τον πρόεδρο Μανώλη Λαμπράκη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν ήδη καταθέσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά.
Το ανησυχητικό...
Το ανησυχητικό δεν είναι ότι κάποιοι είναι επαρκώς αφελείς ή απλώς παράφρονες ώστε να βγαίνουν προς τα έξω και να δηλώνουν έτοιμοι να «πάρουν» τη χώρα στην πλάτη τους, ούτε το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ανίδεοι έτοιμοι να τους πιστέψουν.
Το πραγματικά ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία βρίσκουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε τηλεοπτικά παράθυρα, στήλες εφημερίδων και ειδησεογραφικούς ιστότοπους.
Τα μαζικά μέσα συνιστούν το κεντρικό νευρικό σύστημα της κοινωνίας: δέχεται ερεθίσματα, γεννά και μεταβιβάζει πληροφορίες, παράγει συμπεριφορές. Και όταν το νευρικό σύστημα της κοινωνίας πάσχει, όντας ανοικτό σε κάθε σχιζοφρενικό ερέθισμα, το οποίο μάλιστα φροντίζει να το διογκώσει και να το διαδόσει μέχρι και στο τελευταίο απώτατο σημείο του συνολικού οργανισμού, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για βαριά περίπτωση ανίατης ψυχο-διανοητικής διαταραχής.
Αν θέλει ο ελληνικός λαός να βρει εξηγήσεις για το πώς γίνεται να είναι την ίδια στιγμή παμπόνηρος και «έρμαιο», δεν έχει παρά να κοιτάξει το είδωλό του στον καθρέφτη – δηλαδή, στις τηλεοπτικές και άλλες οθόνες που αντικατοπτρίζουν καθημερινά και με ακρίβεια το είναι του.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.