Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τι γράφουν οι ξένοι για την πίστα F1 στην Χαλανδρίτσα

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους που έχει φέρει μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη, απειλώντας ακόμη και την ύπαρξη της ίδιας της Ευρωζώνης» αναφέρει στο ρεπορτάζ που κάνει η ιστοσελίδα carscoop.blogspot.com και συνεχίζει:...

 «Τα τελευταία τρία χρόνια, οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει βαριά φορολογία και περικοπές προκειμένου να προχωρήσει η αποπληρωμή του χρέους της χώρας, όμως τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι αμφίβολα.

Ωστόσο, αυτό που μοιάζει με ένα μεγάλο όνειρο των Ελλήνων φίλων του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ακόμη και εν μέσω της κρίσης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών έχει δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει την κατασκευή μιας πίστας προδιαγραφών φόρμουλα 1. Το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν τα έργα είναι η επικύρωση του σχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η κατασκευή πίστας αγώνων στην Ελλάδα είναι κάτι που εκκρεμεί εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, με πολλούς δήμους να ανταγωνίζονται χωρίς απτά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά, όμως, η Χαλανδρίτσα, μια περιοχή 20 χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας, έχει τον πρώτο λόγο.

Για την κατασκευή της πίστας απαιτούνται € 94,6 εκατομμύρια, με € 29,92 εκατομμύρια να προέρχονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο από την κοινοπραξία Πάτρα Autodrome Α.Ε., η οποία έχει ήδη υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία, όπως οι περιβαλλοντικές μελέτες».

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθούν 36 μήνες και αναμένεται να δημιουργήσει 497 νέες θέσεις εργασίας.

Το θέμα καταλήγει με μια σημαντική επισήμανση: «Φυσικά, η δημιουργία μιας πίστας που πληροί τα πρότυπα της Φόρμουλα 1 και η διεξαγωγή ενός γκραν πρι φόρμουλα 1 σε αυτήν, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ειδικά τώρα, που το καλαντάρι είναι γεμάτο από αγώνες και ο Μπέρνι Εκλεστόουν θέλει να απαλλαγούμε από ορισμένα ευρωπαϊκά γκραν πρι, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την επέκταση σε αγορές της ανατολής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας autoevolution.com.

Στο μεταξύ σήμερα, δύο φλαμανδόφωνες εφημερίδες του Βελγίου, η «De Τijd» και η «De Morgen» ασχολούνται με αυτό το θέμα. Μάλιστα η τελευταία σημειώνει εκτός όλων των άλλων ότι το σχέδιο δημιουργίας πίστας έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των περιοίκων όσο και από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.