Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σαν σήμερα το Zeppelin πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, σαν σήμερα, στις 15 Οκτωβρίου 1924 το πηδαλιούχο αερόστατο "Zeppelin 126" με πιλότο τον ταγματάρχη Hugo Hekner προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη, έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό σε 81 ώρες και 17 λεπτά, με αφετηρία το Φριντριχσχάφεν. Διαβάστε στο planet-greece πώς εξαφανίστηκε από τη ζωή μας...



To όνομα Ζέπελιν είναι εξελληνισμένο από το γερμανικό «Zeppelin», προφέρεται "Τσέπελιν". Το Ζέπελιν είναι ένα είδος αερόπλοιου που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Φέρντιναντ Φον Ζεππελιν. Η πρώτη πτήση του έγινε στις 20 Ιουλίου του 1900. Κατασκευάστηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη λίμνη Κόνσταντς. Ο σκελετός του ήταν κατασκευασμένος απο αλουμίνιο ενώ είχε 16 χώρους αποθήκευσης υδρογόνου που ήταν και το καύσιμο που έκαιγε. Έφτανε τα 16 μίλια την ώρα με τις 2 μηχανές του ιπποδύναμης 16 αλόγων. Έγιναν από τότε πολλές πτήσεις. Σταμάτησαν οριστικά όταν ένα Ζέπελιν, το "Χίντενμπουργκ" εξερράγη έξω από τη Νεα Υόρκη. Έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και διατάχθηκε έρευνα για τα αίτια. Πολλοί υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα ότι ήταν δολιοφθορά και ότι υπήρχε βόμβα στους χώρους των αποσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.