Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ζωντοχήρα και... φτωχότερη


Κάτι παίρνεις κάτι δίνεις πάντα. Και η Wu Yajun πήρε το διαζύγιο που επιθυμούσε από τον -πρώην πλέον- σύζυγο της, αλλά έχασε τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Κίνα....
Η Yajun αναγκάστηκε να διαβιβάσει στον πρώην άντρα της, Cai Kui, το 40% των μετοχών που διέθετε στην εταιρεία Longfor Properties Co. Έτσι, το μερίδιο της στην εταιρεία- κολοσσό που ίδρυσε με τον Kui έπεσε στο 43%.

Στις 5.30 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) και αφότου πατήθηκε το κουμπί για την ηλεκτρονική μεταφορά των τίτλων, η καθαρή αξία της περιουσίας της κας Yajun μειώθηκε από 7,3 δισ. δολάρια σε 4,2 δισ. Πλέον η πλουσιότερη Κινέζα είναι η Yang Huiyan, με περιουσία 5 δισ. δολάρια και ο πλουσιότερος άνδρας ο Zong Qinghou με περιουσία 19 δισ. δολάρια.



Η Wu γεννήθηκε το 1964. Το 1988, δέκα χρόνια αφότου ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Ντεγκ Ξιαοπίνγκ άνοιξε με τις μεταρρυθμίσεις την αγορά της χώρας, η 22χρονη τότε Wu εγκατέλειψε τη θέση της σε μια κρατική υπηρεσία που της είχε εξασφαλίσει το ΚΚΚ και ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος καλύπτοντας το ρεπορτάζ real estate. Αφότου απέκτησε πολύτιμη γνώση για την αγορά και μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υδραυλικών που αντιμετώπιζε το σπίτι της, είπε να εμπλακεί ενεργά στο χώρο των κατασκευών. Και ορθώς, όπως απεδείχθη, καθώς είδε την περιουσία της να μετρά όλο και περισσότερα μηδενικά.

Και μπορεί να μην είναι πλέον η πλουσιότερη Κινέζα, είναι όμως ελεύθερη και με μια περιουσία που θα ζήλευαν πάρα μα πάρα πολλοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.