Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ παρουσιάζει ο αριθμός των δημοσιογράφων, που σκοτώθηκαν....
κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους- κυρίως εξαιτίας της σύρραξης στη Συρία, σύμφωνα με καταγραφή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (International Press Institute, IPI).
Μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 119 δημοσιογράφοι, αριθμός που αποτελεί τον βαρύτερο απολογισμό από το 1997, όταν το IPI άρχισε τη συστηματική καταγραφή τέτοιων στατιστικών στοιχείων.
Ο προηγούμενος πιο αιματηρός απολογισμός είχε καταγραφεί το 2009, με 110 θανάτους, ενώ κατά το προηγούμενο έτος έχασαν τη ζωή τους 102 δημοσιογράφοι.Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η Συρία αποτελεί την πιο επικίνδυνη χώρα, με 36 καταγεγραμμένους νεκρούς δημοσιογράφους.
Δεκαέξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στην Σομαλία έπειτα από στοχευμένες επιθέσεις, ενώ κανείς από τους δράστες δεν προσήχθη στη δικαιοσύνη, γεγονός το οποίο "διαιωνίζει μια κουλτούρα ατιμωρησίας η οποία ενθαρρύνει νέες επιθέσεις", όπως καταγγέλλει το IPI.
Σύμφωνα με το IPI, το Μεξικό, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες παραμένουν επίσης πολύ επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους.
Ο απολογισμός συμπεριλαμβάνει τους δημοσιογράφους οι οποίοι απεβίωσαν εξαιτίας της δουλειάς τους ή στην διάρκεια κάποιας αποστολής που τους είχε ανατεθεί.
Σύμφωνα με διευκρίνηση του Ινστιτούτου, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που καταγράφηκαν, έχασαν τη ζωή τους σε στοχευμένες επιθέσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.