Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στην οικογένεια Λασκαρίδη και το King George, μετά τη Μεγάλη Βρετανια


Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας προκαλεί η συμφωνία της Eurobank με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, για την απόκτηση από την δεύτερη του ιστορικού «Κing George»...



Σήμερα οριστικοποιήθηκε τελικά η συμφωνία συνεργασίας της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», με την τράπεζα Eurobank, ιδιοκτήτρια του «King George». Σύμφωνα με το Βήμα, η συμφωνία ΛΑΜΨΑ - Eurobank αφορά σε μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 20 ετών, με δικαίωμα εξαγοράς, εφόσον η τράπεζα αποφασίσει να προβεί σε πώληση.

Μια αθηναϊκή ιστορία 80 ετών

Στις αρχές της δεκαετίας του '30 κατεδαφίστηκε το παλιό διώροφο σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη στην οδό Γεωργίου Α΄, και στη θέση του, ακριβώς δίπλα στη «Μεγάλη Βρετανία»,οικοδομήθηκε το αστικό και αριστοκρατικό «King George», συμφερόντων του επιχειρηματία Καλκάνη. Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1936, ενώ λειτούργησε και ως παλάτι! Στο κτίριο έγιναν διάφορες παρεμβάσεις έως και το 1958, οπότε προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι. Όπως είναι φυσικό έγινε αγαπημένος προορισμός για διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της παγκόσμιας πολιτικής, βασιλικών οικογενειών, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.
Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ξενοδοχεία της Ελλάδος και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Μετά την εξαγορά της από την EFG Eurobank οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν, το 2001, σύμβαση για την ανακαίνιση, εκμίσθωση και διαχείρισή του με τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια. Το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 31 Μαΐου 2004, μετά την πλήρη ανακαίνιση των 120 δωματίων και σουιτών, των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων, τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, κέντρου Thalasso spa και του εστιατορίου Tudor Hall. Οι εργασίες στοίχισαν 17,7 εκατ. ευρώ, επένδυση που ήταν απολύτως δικαιολογημένη από την ευφορία που είχαν δημιουργήσει στον τουριστικό κλάδο οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχει αποσπάσει πληθος διακρίσεων: είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα μεταξύ των 100 Top ξενοδοχείων στην Ευρώπη που βραβεύτηκε από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller Αμερικής στα Readers Choice Awards 2006 και 2007, καθώς επίσης έχει τιμηθεί στην 2005 Hot list και στην 2007 & 2008 Gold list και ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο στο περιοδικό Travel + Leisure 2009.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.