Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Βιβλική καταστροφή στα Βατερά Λέσβου [ΒΙΝΤΕΟ]


Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο Σταυρό στα Βατερά Λέσβου. Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Χτες υπήρχε ανησυχία για δυο άτομα που αγνοούνταν αλλά τελικά όλα καλά. Κάτοικος ανέφερε ότι το βράδυ στο σπίτι το νερό ήταν στο ένα μέτρο και αυτός καθόταν μέσα διότι φοβόταν νύχτα να βγει δίπλα στο ποτάμι. Πρόβατα έχουν χαθεί χωρίς να ξέρουν αν ζουν ή πνίγηκαν....



Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο προς το Σταυρό με αποτέλεσμα το βράδυ το χωριό να είναι παντελώς αποκλεισμένο! Το πρωί με πρωτοβουλία ιδιωτών (όποιος ξέρει ονόματα ας τα προσθέσει με σχόλιο) φορτωτής προχώρησε και έδωσε μια στοιχειώδη βατότητα στο δρόμο.

Στα Βατερά τα προβλήματα είναι εντονότερα.
Το νερό έχει διακοπεί εντελώς (και είπαν θα αργήσεινα φτιάξει). Στην αμμουδιά βλέπεις κουβάδες απορριμμάτων που παρέσυραν τα ρέματα (ίσως να …ταξίδεψαν και μερικοί).
Το κακό όμως έχει γίνει στο ανατολικό μέρος της παραλίας όπου ο δρόμος έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία, γεφυράκια έχουν σπάσει, κολώνες της ΔΕΗ έχουν πέσει και το «seven Heaven» …δεν υπάρχει, τουλάχιστον όπως το ξέραμε! Οι φωτογραφίες παρακάτω δίνουν μια γεύση της κατάστασης που διαμορφώθηκε.
Προσοχή: Ο δρόμος είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ” όσο δείχνει γιατί σε κάποια σημεία υπάρχει η επιδερμίδα μονάχα της ασφάλτου και για όποιον προσεγγίζει -ιδιαίτερα τη νύχτα- υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Στο νεκροταφείο έπεσε ένα τμήμα του βόρειου αυλότοιχου. Ευτυχώς το εσωτερικό του είναι υπερυψωμένο και έτσι δεν μπήκαν νερά μέσα. Δίπλα στα χαλάσματα φαίνονται τα μπάζα τα οποία αποθέτουν εκεί αυτοί που ανοίγουν τους τάφους χωρίς κανένας να ενοχλείται.

Μαντρότοιχοι έπεσαν και σε άλλα σημεία του χωριού.
Επίσης από τις 10.00 π.μ. η πίεση του νερού συνεχώς και μειώνεται.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ SITE vatera.gr/platanos

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



πηγή: lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.