Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Προσωρινή συμφωνία Ομπάμα και Κογκρέσου για την οικονομία


Ο Λευκός Οίκος κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με μέλη του Κογκρέσου για την αποφυγή του "δημοσιονομικού βαράθρου", λένε συγκλίνουσες πηγές...



Ο Λευκός Οίκος και μέλη του Κογκρέσου κατέληξαν σε μία συμφωνία για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού βαράθρου», η οποία προβλέπει την αναβολή των σκληρών περικοπών δαπανών κατά δύο μήνες, δήλωσε μια πηγή στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ και η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έχουν συναινέσει στη συμφωνία αυτή.

Κατά την ίδια πηγή, η συμφωνία προβλέπει την εξισορρόπηση των περικοπών των δαπανών και της αύξησης των φόρων.

Οι περικοπές ορισμένων δαπανών που απαιτούνται για να υπάρξει η αναβολή θα αφορούν σε ένα ποσοστό 50% τον τομέα της άμυνας, σύμφωνα με την πηγή της κυβέρνησης Ομπάμα.

Κατά μία πηγή που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων σε ό,τι αφορά την προσωρινή αυτή συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.