Σε 5,17 δισ. λίρες ανήλθαν οι ζημιές προ φόρων της Royal Bank of Scotland για το 2012, έναντι 766 δισ. λιρών τον προηγούμενο χρόνο, ολοκληρώνοντας την πέμπτη ζημιογόνα χρήση μετά τη διάσωσή της το 2008....
Στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για ένα «έτος τιμωρίας», στη διάρκεια του οποίου η διοίκηση επιχείρησε να «διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική, τα 1,1 δισ. λίρες αφορούν σε αποζημιώσεις προς τους πελάτες της τράπεζας που επένδυσαν σε προϊόντα αντιστάθμισης του κινδύνου επιτοκίου, καθώς οι αρχές έκριναν ότι εφαρμόστηκαν παραπλανητικές πολιτικές προώθησης.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Στίβεν Έστερ, ο οποίος δήλωσε ότι «το φως στην άκρη του τούνελ έρχεται πιο κοντά». «Δουλειά μας είναι να διοικούμε μία επιχείρηση που κάνει καλά τη δουλειά της και στην οποία θέλουν να επενδύσουν και άλλοι επενδυτές».
Το 2008 η Βρετανία κρατικοποίησε τη RBS έναντι 45,5 δισ. δολαρίων αλλά πλέον αναζητεί τρόπους απεμπλοκής του δημοσίου από την τράπεζα εφόσον αποκατασταθεί η ευρωστία της.
Πάντως, όπως διευκρίνισε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, η κυβέρνηση δεν έχει καταρτίσει προς το παρόν χρονοδιάγραμμα για την πώληση των μετοχών που κατέχει στη RBS.
«Δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την πώληση» του ελεγχόμενου από το κράτος μετοχικού κεφαλαίου της RBS, αν και οι προσπάθειες της διοίκησής της να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της κρίνεται ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα, έκανε λόγο για «υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» όσον αφορά στα μπόνους που καταβλήθηκαν στα στελέχη της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.