Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές [6 ΦΩΤΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]


Συνολικά 6 φωτογραφίες - ντοκουμέντο, που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής, αποτυπώνει ανάγλυφα το πώς κρατούμενοι έχουν λιμάρει τα κάγγελά τους και όποτε θέλουν βγαίνουν από το κελί τους, παίρνοντας ότι τους πετάνε απ' έξω...



Μεταμεσονύχτιο «σουλάτσο» σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι (όπως δείχνεί και η παραπάνω σειρά φωτογραφικών τεκμηρίων) για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει «εξωτερικοί συνεργάτες», δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξοντωτικούς ελέγχους, καταφέρνοντας (ύστερα από εβδομάδες) να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες. Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας για αυτά που διαδραματίζονται στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές. Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.