Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το εφιαλτικό παζλ (ΑΡΘΡΟ)

Διαβάστε τις διαδοχικές δηλώσεις, συνθέστε και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα απο την εικόνα του πάζλ.
Ο Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, για να μην πάμε πιό πίσω χρονικά, κάνει λόγο για...


 Γ΄. Παγκόσμιο πόλεμο.
Ο Τζώρτζ Φρήντμαν του Stratfor εξηγεί προημερών πώς η ανεργία είναι η γενεσιουργός αιτία ενός πολέμου (εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Ευρώπη).
Ο Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ επανέρχεται και κουνάει το δάχτυλο φοβούμενος "κοινωνική επανάσταση".
Η Ανγκελα Μέρκελ δεν κάνει πίσω με τίποτα για την Κύπρο.
Το Eurogroup τα ξημερώματα επιλέγει το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο, αντί της ολοσχερούς χρεοκοπίας χώρας μέλους της Ευρωζώνης.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράφει νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα, με το οποίο πετάει εκτός Ρωσίας όλες τις ξένες τράπεζες και επιτρέπει μόνον θυγατρικές τους, υπο πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Το Ισραήλ ετοιμάζει επενδυτική απόβαση στη Μεγαλόνησο.
Και ακόμη κάνουν πρόσφατα Κύπρος-Ισραήλ κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης. Δηλώνει μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός οτι αποτελεί η αναβάθμιση αναγκαία προτεραιότητα "στην αιγιαλίτιδα ζώνη, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στο FIR Λευκωσίας".
Με την απόφαση του Eurogroup το "σταθερό" αεροπλανοφόρο Κύπρος με τις πλέον των 20.000 offshore εταιρίες , στην πλειοψηφία τους Ρωσικών, δέχεται πλήγμα...!!!
Ο Ολλανδός νέος πρόεδρος του Eurogroup κάνει "γαργάρα" τη διαβεβαίωση οτι δεν κινδυνεύουν με κούρεμα καταθέσεις και σε άλλες χώρες, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως υπαινίσσεται ο ερωτών δημοσιογράφος των New York Times.
Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, αισθάνεται την ανάγκη να διαβεβαιώσει οτι δεν υπάρχει θέμα με τις ελληνικές καταθέσεις σε κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
Το Eurogroup πάντως στο επίσημο ανακοινωθέν του δεν δεσμεύεται πουθενά για τους "Νότιους του ευρώ".
Στην Ελλάδα κάνουν μεγαλόσταυρους, ευχέλαια και δεήσεις που πέρασε και -προς το παρόν- δεν άγγιξε η μπόρα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μετά την πρωτόγνωρη απόφαση του Eurogroup καταθέτες απο Ιταλία,Γαλλία (και οι δύο έχουν και βιομηχανικό Βορρά και "αγροτικό" Νότο), Ισπανία, Πορτογαλία, αισθάνονται ασφαλείς;;;;
Η Ανγκελα Μέρκελ και οι "συμμαθήτριες δορυφορικές της χώρες" θέλουν "για πάρτη τους" το ευρώ;
Τι βλέπετε απο την εικόνα του "τελειωμένου" αυτού πάζλ;
Εφιαλτικό ή ονειρικό το πάζλ;

Γ.Λ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.