Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Στόχος να ενισχυθούν οι εξαγωγές της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας"


Επαφές με τους συλλόγους των εταιρειών της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας πρόκειται να ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, "προκειμένου να...



ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και οι εξαγωγές του σε άλλες χώρες", όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον ίδιο στη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Exposec-Defenseworld 2013", που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Στην ομιλία του αυτή μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στην Ελλάδα έχουμε υποδομές, ναυπηγεία από τα καλύτερα στην Ευρώπη, σημαντικές ιδιωτικές Μονάδες και Στρατιωτικές Βιομηχανίες, οι οποίες ίσως είχαν κακομάθει στους φουσκωμένους προϋπολογισμούς". Και πρόσθεσε: "Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να απενοχοποιηθεί αυτός ο τομέας και να αποκτήσει την εξωστρέφεια που πρέπει. Χρειάζεται να ομονοήσουμε και να σταματήσουμε τους μικρούς, “εμφυλίους πολέμους”, ώστε να μη μαχόμαστε αλλήλους, προκειμένου να προβάλλουμε και να πουλήσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα στις τέσσερις άκρες της γης".

Ο ίδιος σε άλλο σημείο της μακροσκελούς ομιλίας του αναφέρθηκε στο τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος για να αναστρέψει τι κλίμα αυτό. "Εγώ προσωπικά συμπαραστάτης, θα καλέσω τον ιδιωτικό τομέα να κάνει ακόμα και παρουσιάσεις στο ΥΠΕΘΑ σε ξένους πρέσβεις χωρών που πιθανόν θα ενδιαφέρονται, με στόχο την απενοχοποίηση του Κλάδου και την προβολή και πώληση προϊόντων στα οποία είμαστε ανταγωνιστικοί" τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.