Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σώμα Διαμεσολαβητών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Τη σύσταση και λειτουργία σώματος ειδικών διαμεσολαβητών για τις αιτήσεις του ν. 3869/2010 στις έδρες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα προβλέπει ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, που αναμένεται να περάσει στα χέρια του υπουργείου Ανάπτυξης...



Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει την ταχεία εκδίκαση των αιτήσεων του ν. 3869/2010, οι οποίες «στοιβάζονται» στα Ειρηνοδικεία.

Η ειδική αυτή διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση και απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του είναι υποχρεωτική και θα διενεργείται από διαμεσολαβητές δικηγόρους με ειδική κατάρτιση στη διαδικασία αυτή.

Το οικονομικό κόστος των προσφευγόντων θα είναι ελάχιστο, ενώ η διαδικασία θα χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, απλότητα και ταχύτητα.

Παράλληλα, μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έχει την ισχύ της δικαστικής απόφασης . Σημαντικό είναι ότι για όσο διάστημα θα διαρκεί η διαμεσολάβηση, αναστέλλεται το ποινικό μέρος κατά του οφειλέτη.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στη διαμεσολάβηση θα υπαχθούν και οι εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες τυχόν χορηγηθείσα από το δικαστήριο αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη διατηρείται, όπως και η δικάσιμος που ο τελευταίος έχει λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.