Ημέρα “ημιαργίας” είχε οριστεί από το 2004 η Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με...
δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”. Μια ημιαργία, την οποία δε “σεβάστηκε” ο νυν Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, “έτριξε τα δόντια” των υπουργών του, τονίζοντας, πως δε θέλει να λείψει κανείς από το γραφείο του σήμερα, ούτως ώστε να προετοιμαστεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η υλοποίηση των προαπαιτούμενων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή.
Τί έγινε όμως το 2004 και έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη ημιαργία;
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της εφημερίδας, παραμονές του Πάσχα το 2004, λίγο μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στη θέση του πρωθυπουργού, σε παραγωγικό υπουργικό γραφείο όπου γινόταν η ανάλυση της στρατηγικής που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής, χτύπησε την πόρτα η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο υπουργείο. Ο ταν τη δέχθηκε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη του είπε: «Πρέπει να υπογράψετε απόφαση ότι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, είναι ημιαργία και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν φύγει μέχρι τις 12 το μεσημέρι». «Γιατί;», ρώτησε ο υπουργός. «Μα είναι Μεγάλη Πέμπτη και οι υπάλληλοι πρέπει να πάνε νωρίς στο σπίτι τους για να βάψουν τα πασχαλινά αβγά», απάντησε η εκπρόσωπος.
Ο υπουργός ζήτησε λίγο χρόνο για να σκεφτεί το αίτημα της και μόλις έφυγε η εκπρόσωπος των εργαζομένων, ρώτησε τον συνάδελφό του: «Τώρα τι κάνουμε;». Εκείνος του απάντησε ότι δεν θα ήταν ενθαρρυντικό δείγμα γραφής να υπογράψει ως πρώτη υπουργική απόφαση την ημιαργία της Μεγάλης Πέμπτης. «Για ρώτα τους άλλους, τι θα κάνουν;», τον συμβούλευσε. Το αποτέλεσμα, ήταν να οριστεί η Μεγάλη Πέμπτη ως ημιαργία και συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.