Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

"Για εμένα προοριζόταν ο φάκελος-βόμβα"

"Ενημερώθηκα νωρίς το πρωί ότι υπήρχε στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου παγιδευμένο δέμα για λογαριασμό μου" δηλώνει στο bloko.gr ο ...


πρώην αρχηγός της αντιτρομοκρατικής Δημήτρης Χωριανόπουλος.

Ο παγιδευμένος φάκελος επρόκειτο να φτάσει στα χέρια του αλλά ευτυχώς δεν έφτασε ποτέ, εξαιτίας της "αστοχίας" υπαλλήλου στο κέντρο διαλλογής.

Ως αποστολέας εμφανίζεται ο αδερφός του, ενώ η διεύθυνση όπου επρόκειτο να φτάσει το δέμα ήταν σε σπίτι στα Πατήσια, όπου ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής έμενε πριν από 10 χρόνια.

Το δέμα είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν ο φθινόπωρο του 2009 είχαν συλληφθεί τα πρώτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο σπίτι – γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Πριν από λίγους μήνες κατέθεσε και μάλιστα επί μακρού χρόνου στη δίκη της οργάνωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-07-2013) στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.