Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Facebook, Twiter, instagram. Ήρθε η νομοθεσία - “γόμα” που σβήνεις ο,τι θες


Έχει συμβεί σε όλους, όσοι έχουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Να αναρτήσεις κάτι, για το οποίο αργότερα μετανιώνεις...



Σχόλια, φωτογραφίες που ανέβηκαν με ταχύτητα αλλά μπορεί να σε εκθέσουν μελλοντικά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό, για να προσλάβει κάποιον μια εταιρεία, κάνει έρευνα στο προφίλ του, αναζητώντας στοιχεία που φανερώνουν όψεις της προσωπικότητάς του.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα post μπορεί να σταθεί η αφορμή για να χάσει κάποιος μια θέση εργασίας.

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας, προσπαθώντας να προστατεύσει τους ανήλικους, τους δίνει το δικαίωμα δια νόμου να “σβήνουν” από το προφίλ τους, περιεχόμενο που οι ίδιοι ανέβασαν αλλά πλέον δεν τους εκφράζει.

Αυτή η νέα νομοθετική πράξη θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2015, κυρίως για να δοθεί αρκετός χρόνος στους παρόχους των σχετικών ιστοσελίδων να εναρμονιστούν με τις νέες διατάξεις.

Σύμφωνα με αυτές οι πάροχοι πρέπει να εξηγούν με σαφήνεια πως κάποιος μπορεί να καταργήσει κάτι το οποίο ανέβασε ή αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση, να το κάνει μια ειδική υπηρεσία της ιστοσελίδας για λογαριασμό του.

Τέρμα οι φωτογραφίες μεθυσιού από τις διακοπές και οι ακατάλληλες σκηνές με τους πρώην....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.