Τη λίστα «GTB Power 100» των εκατό διευθυνόντων συμβούλων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως δημοσίευσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το βρετανικό περιοδικό Global Telecoms Business στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που μόλις κυκλοφόρησε....
Ανάμεσα στα ονόματα των διευθυντικών στελεχών που ηγούνται των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων στον κόσμο βρίσκεται και αυτό του Μιχάλη Τσαμάζ, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ. Το όνομα του κ. Τσαμάζ βρίσκεται στη θέση υπ’ αριθμόν 84.
Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού, που απευθύνεται κυρίως στην αφρόκρεμα του χώρου των τηλεπικοινωνιών, βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής AT&T, Ράνταλ Στίβενσον, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για θέματα τηλεπικοινωνιών, Νίλι Κρους και ο πάμπλουτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America Movil, Κάρλος Σλιμ Χελού. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης κορυφαία ονόματα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Ρενέ Όμπερμαν της Deutsche Telekom, ο Λόουελ Μακάνταμ της Verizon και ο Λάρι Πέιτζ της Google.
Η κατάταξη των στελεχών από το Global Telecoms Business με τίτλο GTB Power 100 ξεκίνησε το 2008 και έχει θεσμοθετηθεί από το περιοδικό σε ετήσια βάση. Καταγράφει την επιρροή των ανώτατων στελεχών του χώρου των τηλεπικοινωνιών ανάλογα με τα αποτελέσματά τους σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητας των ομίλων που ηγούνται, το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν και την εκτίμηση που χαίρουν στους κύκλους του κλάδου. Αναλυτές της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και δημοσιογράφοι του περιοδικού συνεργάζονται κάθε χρόνο προκειμένου να ξεχωρίσουν εκείνες τις προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στις εξελίξεις της αγοράς, ανάμεσα από εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλο το φάσμα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται από τα ίδια τα στελέχη της αγοράς και τους αναγνώστες του περιοδικού.
Στην περίπτωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, η κριτική επιτροπή αναγνώρισε «την επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης» του Οργανισμού, τη «μεταμόρφωση του πρώην κρατικού μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνοντας τα «πρωτοφανή» εμπόδια που έχει εγείρει στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Στο κείμενο της αξιολόγησης που δημοσιεύει το περιοδικό αναφέρεται επίσης το γεγονός ότι ο ΟΤΕ αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να αντλήσει από τις αγορές 700 εκατομμύρια ευρώ με την έκδοση ομολόγου τον περασμένο Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός έχει περικόψει το χρέος του κατά 50% από το 2010.
Προστίθεται ότι ο κ. Τσαμάζ αποδείχθηκε μάνατζερ που μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα και επενδύοντας σε τολμηρά ταλέντα να μετατρέψει την Cosmote σε μία από τις εταιρείες κινητών με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και σε μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του ομίλου της Deutsche Telekom.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.