Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τι ήταν το ουρλιαχτό που τάραξε την Εθνική Βιβλιοθήκη στη μία το μεσημέρι;

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι δεκάδες παριστάμενοι στο ιστορικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης πετάχτηκαν από τις θέσεις τους καθώς ένα ουρλιαχτό ακούστηκε και τρόμαξε τους πάντες. Μετά από κάμποσα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησαν...


 οι παρευρισκόμενοι πως ότι προερχόταν από την εκρηκτική έναρξη της όπερας της Βαλίτσας της Λυρικής Σκηνής με το έργο του Ντον Τζιοβάννι. Στην ουσία όμως ήταν το ουρλιαχτό μιας γέννας. Γεννήθηκε μπροστά στα μάτια μας το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη την Αθήνα με πολλές δράσεις που ενώνουν την Εθνική Λυρική με την Εθνική Βιβλιοθήκη και με την έννοια της πράσινης αστικής ανάπτυξης. Ενα ταξίδι με τελικό προορισμό στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο.

Οι βασικές συνιστώσες που θα συνυπάρξουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώθηκαν ήδη και ξεκίνησαν αυτή τη διαδρομή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας, της Ηλιούπολης, του Χαϊδαρίου, του Χαλανδρίου, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα παρουσιάζεται η Οπερα της Βαλίτσας της Λυρικής με το έργο Ντον Τζιοβάννι σε σκηνοθεσία του ευρηματικού Αλέξανδρου Ευκλείδη (τα λίγα λεπτά που παρακολουθήσαμε δικαίωσαν όσους τον θεωρούν ασφυκτικά ταλαντούχο και ρηξικέλευθα δημιουργικό).


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.