Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

208 πόντοι στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπάγερν


Ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από απουσίες και το απέδειξε και στο Μόναχο, επικρατώντας της Μπάγερν με 105-103 στο πιο «χορταστικό» φετινό παιχνίδι της Ευρωλίγκας και διευρύνοντας το αήττητο φετινό σερί του, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στις 19 νίκες....



Ταυτόχρονα, ο πρωταθλητής Ευρώπης που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση στον Γ΄ όμιλο, σημείωσε την όγδοη συνεχή επιτυχία του στη διοργάνωση, με ηγέτες τους Σπανούλη (24 πόντοι) και Περπέρογλου, που με 25 πόντους έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν λύγισε ούτε από τις απουσίες της (Σίμονς, Πρίντεζης, Μπέγκιτς), ούτε από την έλλειψη κινήτρου, αφού η φιλοσοφία του πρωταθλητή επί της οποίας έχει δομηθεί δεν επιτρέπει αγωνιστικό εφησυχασμό και επιλογή αγώνων.

Με τον Σπανούλη σε μεγάλη βραδιά (9 πόντοι, 3 ασίστ στην πρώτη περίοδο) και τους Ντάνστον, Λοτζέσκι να συνεπικουρούν στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (28-22).

Η Μπάγερν απάντησε με σερί 10-0 και προσπέρασε με 32-30, όμως ο Καββαδάς στο ντεμπούτο του σκόραρε έξι συνεχείς πόντους και με τρίποντο του Σλούκα οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα δικό τους σερί 10-0, ενώ με τρίποντο του Σπανούλη η πειραϊκή ομάδα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 59-50, σε ένα run and gun παιχνίδι, που θύμιζε ΝΒΑ.

Με τον Σπανούλη να «οργιάζει» σε δημιουργία και εκτέλεση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (54-66) στο 23΄, όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν εκ νέου και με ένα επιμέρους 13-0, χάρις σε δύο τρίποντα του Μπράιαντ κι ένα του Στάιγκερ, πήραν κεφάλι στο σκορ με 67-66.

Η άμυνα ζώνης του Πέσιτς άρχισε να προκαλεί προβλήματα στους αντιπάλους τους, όμως τότε ήταν ο Περπέρογλου που πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα και με 10 πόντους έφερε την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ, την ώρα που ο Ντάνστον χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ. Στην τελευταία περίοδο στο «παιχνίδι» μπήκαν και οι Σλούκας, Μάντζαρης, οι οποίοι σκόραραν οκτώ αναπάντητους πόντους (88-79).

Οσάκις οι γηπεδούχοι πλησίαζαν, Σπανούλης και Περπέρογλου είχαν τις λύσεις, αλλά οι πείσμονες Βαυαροί 75΄΄ πριν τη λήξη μείωσαν στους τρεις (97-100). Ο Σπανούλης ευστόχησε, ο Λο στον αιφνιδιασμό κόπηκε από τον Ντιλέινι και το τρίποντο του Σάφαρτσικ μείωσε στο καλάθι (100-102).

Ο Λο αστόχησε σε τρίποντο, ο Ντιλέινι με 2/2 βολές ισοφάρισε (102-102) στα 9,5΄΄, ο Ντάνστον είχε 1/2 βολές, αλλά ο Περπέρογλου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ στα 7΄΄, ευστόχησε και στις δύο προσπάθειες για το 102-105 και ο Σλούκας έστειλε στις βολές τον Ντιλέινι, 2,3΄΄ πριν το τέλος.

Αυτός έβαλε την πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη και η μπάλα κατέληξε στον Σάφαρτσικ, που σούταρε ελεύθερος για τρεις αλλά δεν κατόρθωσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.