Το πλέον περιζήτητο πρόσωπο για τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές στην Ελλάδα, ο "φυγάς" του Μονάχου , το "αφεντικό" της Siemens στη χώρα μας τα χρόνια με τις πλούσιες προμήθειες σε πολιτικά πρόσωπα, τις σκοτεινές διαδρομές των offshore και τα ένοχα μυστικά, που έμειναν σε εξωθεσμικά αρχεία, κάνει την επανεμφάνισή του στην ελληνική πραγματικότητα...
Κύκλο επαφών με υψηλά πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες ξεκίνησε εκ νέου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για την προσωπική του προστασία, έχοντας μάλιστα συναντηθεί εσχάτως και με αρχηγό πολιτικού κόμματος. Η "βεντάλια" των καταγεγραμμένων 68,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως μίζες από τον γερμανικό κολοσσό σε παράγοντες του δημοσίου βίου την περίοδο 1977-2008 άνοιξε πάλι, με τη δικαιοσύνη να επισπεύδει τη μέχρι πρότινος "αραχνιασμένη" έρευνα και τον κ. Αντώνη Σαμαρά να δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για υποβολή αιτήματος έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Παραπολιτικά", το ζήτημα ετέθη σε μία από τις τελευταίες συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά το προνόμιο της διπλής υπηκόοτητας, που προφυλάσσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγει το αμιγώς επιχειρησιακό σκέλος της Siemens στην Ελλάδα. Άλλωστε, τον Απρίλιο του 2012 η Βουλή αποφάσισε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική πολυεθνική, κάτι που ήρε κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση, ενώ η Siemens κατέβαλε 80 εκατομμύρια ευρώ σε συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για εκπαιδευτικά προγράμματα και, παράλληλα, δεσμεύτηκε για επένδυση 100 εκατ. ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.