Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών τινάζει στον αέρα την εθελοντική κινητικότητα

Στον αέρα τινάζει την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη το βράδυ της Δευτέρας σε δήμους της χώρας προσδιορίζοντας το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων που «περισσεύουν» σε 3.708. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προσδιορίζεται ο ...


αριθμός των υπαλλήλων που πλεονάζουν ή λείπουν από ένα δήμο, δημιουργώντας αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις από τους δημάρχους και τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά την παραλαβή «της απαράδεκτης επιστολής», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, στην οποία γίνεται λόγος για 670 πλεονάζοντες στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, κάλεσε σε έκτακτη σύγκληση το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη στο δημαρχείο της Αθήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα που έχουν πάρει τα σχετικά «ραβασάκια» στα χέρια τους, ενώ σε αναμμένα καρφιά κάθονται όσοι δεν την έχουν λάβει ακόμη.

Δήμαρχοι που μίλησαν στο aftodioikisi.gr τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «ήτανε στραβό το κλήμα (σ.σ. οι αντιρρήσεις της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ οι οποίες ωστόσο σε καμία περίπτωση όπως, λένε, «δεν θα μπλόκαραν την εθελοντική κινητικότητα»). Το έφαγε και ο γάιδαρος (σ.σ. επιστολή Γρηγοράκου)».

Πρόσθεταν, δε, με έμφαση ότι «έπρεπε το υπουργείο να αφήσει να ψηφιστεί ο νόμος και να ξεκινήσει η διαδικασία των δηλώσεων των δημοτικών υπαλλήλων και μετά να ενημέρωνε ποιοι είναι οι δήμοι με πλεονάζον ή ελλείπων προσωπικό. Μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τινάζεται το όλο εγχείρημα στον αέρα», λέει δήμαρχος μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου.

Ποια είναι τα «νεφελώδη κριτήρια»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή γίνεται επίκληση ορισμένων «νεφελωδών κριτηρίων» της γνωστής επιτροπής Ραπακούλια (σ.σ. του διευθυντή του γραφείου του Λ. Γρηγοράκου), όπως λένε οι ίδιοι οι δήμαρχοι, με βάση τα οποία υποτίθεται ότι εξάγεται το πλεόνασμα ή του έλλειμμα προσωπικού.

Τα κριτήρια αφορούν κυρίως:

- Συνολικό πληθυσμό και αριθμό υπαλλήλων ανά κάτοικο

- Οικονομική κατάσταση

- Έκταση

- Αρμοδιότητες του δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.