Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Θέμα στον Guardian έγινε ο "γέροντας παστίτσιος" [ΦΩΤΟ]


Θέμα στον Guardian έγινε η καταδίκη του «Γέροντα Παστίτσιου» ή κατά κόσμον, Φίλιππου Λοΐζου σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για κατ’ εξακολούθηση εξύβριση θρησκεύματος...



«Η σελίδα στο Facebook που χλευάζει την Ορθοδοξία, οδηγεί σε ποινή φυλάκισης», είναι ο τίτλος του Guardian.

«Ένας άντρας που δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook και έκανε πλάκα χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο που παραπέμπει στην ελληνική Ορθοδοξία καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για βλασφημία. Χιλιάδες Έλληνες, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του Φίλιππου Λοΐζου», γράφει ο Guardian.

«Στην Ελλάδα δεν αποδίδονται συνήθως κατηγορίες για βλασφημία. Μάλιστα υπήρξε και μία παρόμοια περίπτωση το 2012. Αφορμή ήταν ένα θεατρικό έργο, το Corpus Christi, καθώς απεικόνιζε τον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως ομοφυλόφιλους», τονίζει ο Guardian.


1 σχόλιο:

  1. Ενω αν επροκειτο για καταδικη σατυρας οποιουδηποτε σιωνιστικου συμβολου, θα ηπηρχε σίγουρα ευφημος μνεια.
    Α να χαθειτε, ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.