Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μια στις δύο επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της


Παρά το γεγονός ότι η πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα έχει "παγώσει", δεν σημαίνει ότι και η εν λόγω αγορά δεν έχει πληγεί...
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιχειρήσεις αργούν να καταβάλλουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και τους έχουν "μέσα" μέχρι και έξι μήνες.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι υπόκεινται καθυστέρηση, πέραν του ενός μήνα, στην καταβολή του μισθού τους. Με βάση τα στοιχεία, το συγκεκριμένο φαινόμενο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι καθυστερήσεις διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο, όπως αναφέρει το «Βήμα». Φέτος παρατηρείται οι επιχειρήσεις να χρωστούν μισθούς έξι μηνών, ενώ μέχρι πέρσι το διάστημα ήταν τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.