Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Υπόθεση Μπαλτάκου: Ο Σαμαράς περνά στην αντεπίθεση [ΒΙΝΤΕΟ]

Και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέση στο θέμα

Η κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της και περνά στην αντεπίθεση για το θέμα που προέκυψε με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο της συνάντησης Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και τις συνεχιζόμενες αναφορές των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής...



Ο Πρωθυπουργός παρενέβη σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο των ΑΧΕΠΑΝΣ, σημειώνοντας με νόημα ότι ήταν εκείνος που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο «πολέμησε» τη Χρυσή Αυγή και ότι σε κάθε περίπτωση «δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, το όνομα του οποίου προσπαθούν να εμπλέξουν οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την παραίτησή του, ζήτησε να ανοιχθούν οι συνομιλίες του και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου διέψευσε δημοσίευμα που μιλούσε για κύκλωμα εντός της ΕΥΠ το οποίο παρακολουθούσε τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα τις σχετικές πληροφορίες «παντελώς αναληθείς και ανυπόστατες».



Και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέση στο θέμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, όπου αναζήτησαν τρόπους εξόδου από την φημολογία των ημερών, σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρωθυπουργός είναι εγγυητές της προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στα σενάρια που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση Σαμαρά για το θέμα Μπαλτάκου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση «η Δικαιοσύνη κινήθηκε με τα δικά της κριτήρια» και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί συζήτηση στη Βουλή, όπως έχει ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ήταν πιο αιχμηρός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Να δοθούν όλα στη δημοσιότητα τώρα».

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ερωτηθείς, στις Βρυξέλλες, αν η Ελλάδα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για έναν άλλο εκλογικό κύκλο στην περίπτωση που επιμείνει στην απόσυρση των βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ήταν για μια ακόμη φορά αινιγματικός. Απάντησε ότι «εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δεν θα κερδίζει πάντα αν υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε».

Παράλληλα τόνισε ότι η προηγούμενή του τοποθέτηση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεχίζει να ισχύει. Όπως είπε, «ο σκοπός είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές που υπηρετούμε».

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.