Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τσάμπα στρατιωτικά οχήματα από τις ΗΠΑ πήρε η Κροατία [ΦΩΤΟ]


Τριάντα τροχοφόρα οχήματα παντοδαπού εδάφους κατηγορίας MRAP παρέλαβε από τις ΗΠΑ δωρεάν ο Στρατός της Κροατίας ενώ 191 ακόμη πρόκειται να παραδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα....


Πρόκειται για οχήματα που προέρχονται από το τεράστιο απόθεμα του αμερικανικού Στρατού ο οποίος προσπαθεί να βρει τρόπους για την εκποίηση τους αφού μετά την απεμπλοκή του από τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ και τη σταδιακή απομάκρυνση των δυνάμεων του από το Αφγανιστάν χιλιάδες οχήματα αυτή της κατηγορίας καθώς και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός δεν χρειάζεται πια.



Πιο αναλυτικά τα πρώτα οχήματα που παρέλαβε ο κροατικός Στρατός είναι 30 MRAP Maxx Pro για την μεταφορά υλικών, ενώ θα ακολουθήσουν 162 MRAP M-ATV29 για την πραγματοποίηση περιπολιών και 30 MRAP RG 33 HAGA για την μεταφορά τραυματιών.

Το σύνολο των τροχοφόρων οχημάτων παραδίνεται στην Κροατία δωρεάν από τις ΗΠΑ σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο Excess Defense Articles της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο την ενίσχυση των μέσων της συμμαχικής χώρας.

Όπως δήλωσε ο Κροάτης Στρατηγός Lovrić με τα οχήματα αυτά οι άνδρες των κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκτούν τα κατάλληλα προστατευόμενα μέσα για την υλοποίηση των αποστολών τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.