Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μέρκελ και Τσίπρας: Ξένοι στην ίδια πόλη

Είναι ανεπιθύμητος διαπραγματευτής.

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει να αποκλείει τον Αλέξη Τσίπρα από τον κύκλο των συνομιλητών της. «Τον θεωρεί ταραχοποιό πολιτικό» λέει γερμανός διπλωμάτης που θέλει να μείνει ανώνυμος. Αυτό θα συμβεί και κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στις 11 Απριλίου....



Η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς και με «άλλα πρόσωπα», όπως δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Σάιμπερτ, όχι όμως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη ευκαιρία - αν και πότε αυτή δοθεί.

Ο ίδιος εκπρόσωπος βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή για την επίσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής. «Ανάμεσα σε στενούς εταίρους δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι λόγοι για συνομιλίες» είπε. Η επαφή τους έχει γίνει εξάλλου λόγω της κρίσης ακόμα πιο στενή. «Η καγκελάριος γνωρίζει το δύσκολο δρόμο που διανύει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε. Αλλά ο δρόμος αυτός οδηγεί τώρα σε θετικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου για την 11 Απριλίου προβλέπει ομιλία της στη Βουλή στις 9 το πρωί και αμέσως μετά αναχώρηση για την Αθήνα, όπου θα διεξάγει με τον κ.Σαμαρά «επιτόπιες συνομιλίες». Τα «άλλα πρόσωπα» που θα συναντήσει θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οικονομικοί παράγοντες. «Το πρόγραμμα είναι ακόμη ανοικτό και συμπληρώνεται μαζί με την ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο κ.Σάιμπερτ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής της επίσκεψης λόγω της τρέχουσας κρίσης στην ελληνική κυβέρνηση.

πηγή: Το Βημαonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.