«Είναι δίκαιο, είναι σωστό, είναι μία πολύ καλή ιδέα». Η δήλωση του Αμερικανού ηθοποιού, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δημιούργησε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη αναταραχή στη βρετανική πρωτεύουσα. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, επανήλθε δριμύτερος...
Είχε προηγηθεί η επίθεση στο πρόσωπό του από τον εκκεντρικό δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δε δίστασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να τον συγκρίνει με τον Χίτλερ και τα σχέδιά του να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο…
Αυτή τη φορά ο Κλούνεϊ δεν εμφανίστηκε απλά διαβασμένος. Ήταν σα να ακούγαμε την πάγια θέση στην οποία έχουν καταλήξει η ελληνική πλευρά και οι επιτροπές που έχουν συσταθεί, διεθνώς, για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Επανέλαβε τη σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη ότι ο Παρθενώνας αποτελεί ενιαίο μνημείο και ότι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Είναι προφανές ότι ο 52χρονος ηθοποιός φρόντισε να ενημερωθεί καλά για το θέμα. Όσο για το δάσκαλό του; Φαίνεται ότι δεν διακρίνεται μόνο για τις γνώσεις του αλλά και για την εξωτική ομορφιά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που ενημέρωσε τον Τζόρτζ Κλούνεϊ για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα φαίνεται να είναι ο… «άνθρωπός του», από τον περασμένο Οκτώβριο τουλάχιστον, όταν εθεάθησαν να δειπνούν μαζί σε εστιατόριο του Λονδίνου. Πρόκειται για την ιδιαίτερα επιτυχημένη 36χρονη Βρετανίδα δικηγόρο, Αμάλ Αλαμουντίν.
Γνωστή από την υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της σελίδας WikiLeaks, αλλά και από άλλες μεγάλες δικαστικές υποθέσεις, όπως η υπεράσπιση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η λιβανικής καταγωγής και απαράμιλλης ομορφιάς Αμάλ Αλαμουντίν δραστηριοποιείται και σε άλλα πεδία του Διεθνούς Δικαίου. Ένα από αυτά σχετίζεται άμεσα με τη δική μας εθνική υπόθεση που αφορά στον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αμάλ Αλαμουντίν διατηρεί σχέσεις με τις διεθνείς επιτροπές που έχουν συσταθεί για την προώθηση του ζητήματος και είναι μία από της προσωπικότητες, παγκοσμίου κύρους, που υποστηρίζουν το στόχο του επαναπατρισμού των Γλυπτών στην Ελλάδα.
Επομένως, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, δεν χρειάστηκε να προστρέξει σε «ξένες» πηγές προκειμένου να αποκτήσει σφαιρική εικόνα και άποψη για τη λεηλασία των Γλυπτών.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.