Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι 9 στους 10 δενγνωρίζουν αυτή τη λειτουργία του πληκτρολογίου τους

Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή μας όμως ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε όλες τις λειτουργίες του. Ο λόγος γίνεται με αφορμή μια λειτουργία του πληκτρολογίου την οποία αγνοεί το 90% των χρηστών του...
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Google αποδείχτηκε ότι πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα αγνοούν κάποιες βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου. Μία από αυτές είναι η επιλογή Ctrl+F που όπως αποδείχτηκε, το ποσοστό αυτών που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα οτι υπάρχει αυτή η συντόμευση είναι 9 στους 10.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Google επικεντρώθηκε σε μια οδηγό λεωφορείου η οποία όταν της ζητήθηκε να ψάξει ένα απόσπασμα κειμένου στο ίντερνετ χρησιμοποίησε την επιλογή scroll down κατεβάζοντας την πλαϊνή μπάρα σιγά σιγά αναζητώντας το κομμάτι που της ζητήσαν. Όταν την ρωτήσαν γιατί δεν χρησιμοποιεί απευθείας την επιλογή Ctrl+F για να ψάξει αυτό που ήθελε, εκείνη απάντησε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή της συντόμευσης και τόνισε μάλιστα ότι την άκουγε για πρώτη φορά.

Για όσους ακόμα δεν ξέρουν την επιλογή αυτή, πατώντας Ctrl+F εμφανίζεται μια μπάρα στα αριστερά της οθόνης σας όπου μπορείτε να γράψετε τη λέξη, πρόταση ή κείμενο που ψάχνετε σε μια ιστοσελίδα, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο που θα σας έπαιρνε να το βρείτε, ψάχνοντας κομμάτι - κομμάτι κατεβάζοντας την πλαϊνή μπάρα.

Η ίδια η Google επισήμανε ότι έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η επιλογή παραμένει άγνωστη ακόμα και στα άτομα που εξειδικεύονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.