Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στην Ελλάδα λέμε "αμάν" να φτιάξουμε έναν δρόμο και στο Αζερμπαϊτζάν χτίζουν ολόκληρη πόλη! [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε στο planet-greece το αφιέρωμα στους "Καζάν νήσους"

Κάποτε οι Έλληνες αποτελούσαν πρότυπο θαυμασού. Ήταν το λίκνο του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής. Κι όμως, η σύγχρονη Ελλάδα έθαψε την ιστορία της, κατέστρεψε το περιβάλλον, έχτισε άναρχα τις πόλεις της πάνω σε ποτάμια, με αντιαισθητικά κτήρια. Στον αντίποδα, χώρες που κάποτε οι Έλληνες τις αντιμετώπιζαν ως... τριτοκοσμικές γκρεμίζουν ολόκληρες εκτάσεις ή φτιάχνουν από το μηδέν ότι έχουμε εμείς και δεν έχουν αυτοί... Νησιά!...



Οι Καζάν νήσοι (Khazan Islands) δεν υπάρχουν στον χάρτη. Η πόλη Καζάν, που οι ποδοσφαιρόφιλοι την γνωρίζουν από την ομάδα Ρουμπίν, τα τελευταία 10 χρόνια αναμοφώνεται συνεχώς. Ολόκληα οικοδομικά τετράγωνα κατεδαφίζονται για να πάρουν τη θέση τους καλαίσθητα κτήρια, λειτουργικά, με πολύ πράσινο και βέβαια σύγχρονα. Λέξεις που στην Ελλάδα αν τολμήσεις να τις ξεστομίσεις θα θεωρηθείς αντιοικολόγος, παλιο-καπιταλιστής, το κεφάλαιο που θέλει να τα αρπάξει όλα....

Για να μην πολυλογούμε, το project εκτείνεται σε 3 χιλιάδες εκτάρια γης και θάλασσας και περιλαμβάνει τη δημιουργία 50 νησιών!

Περίπου 100.000 άνθρωποι θα μπορούν να κατοικήσουν σε αυτή τη νέα πόλη ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις 200.000 τουρίστες! Φανταστείτε για πόσες νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας μιλάμε. Αυτή είναι η πραγματική ανάπτυξη, για την οποία γράφουμε συνεχώς στο planet-greece.

Και συνεχίζουμε με τα εντυπωσιακά στοιχεία. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ολοκληρώνεται το 2016, η δεύτερη το 2019 και η τρίτη το 2023.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1, στα πρότυπα της πίστας της Σιγκαπούρης και του Μονακό.

Κι επειδή το παν σε μία πόλη είναι οι κάτοικοι να έχουν την πραγματικότητα που τους αξίζει, θα υπάρχουν 150 σχολεία (όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης) αλλά και 50 πάρκα!

Το κύριο κτήριο που θα δεσπόζει θα είναι ο "πύργος του Αζερμπαϊτζάν", ύψους 1.050 μέτρων, με 186 ορόφους!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θαυμάστε όλα αυτά που σας περιγράφουμε στα βίντεο που βρήκαμε στο planet-greece:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.