Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τι είναι το νέο Πολυνομοσχέδιο


Στην ουσία μιλάμε για νέες μεταρρυθμίσεις, μέτρα και προαπαιτούμενα που έχουμε συμφωνήσει έναντι των δανειστών μας ότι θα εφαρμόσουμε!....



Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει πάνω από 200 διατάξεις που αφορούν εκκρεμότητες για το «ξεκλείδωμα» της υπο-δόσης του 1 δις ευρώ και άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων κι ένα πλέγμα αυστηρών μέτρων κατά των καθ΄ έξη φοροφυγάδων, με κορωνίδα την αφαίρεση του ΑΦΜ τους.

Ειδικότερα το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα προβλέπει:

  • Την απενεργοποίηση του ΑΦΜ εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα.
  • Την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης στο τέλος του έτους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ.
  • Την ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων – Ν.Π.Δ.Δ, συμπεριλαμβανομένου και των επικουρικού των ενστόλων.
  • Την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της και να λειτουργήσει ομαλά η Φορολογική Διοίκηση.
  • Την επιχορήγηση φορέων κυρίως του κλάδου Υγείας (νοσοκομεία κ.ο.κ.) για να αντιμετωπίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να επιταχυνθούν η αναδιάρθρωση και η εξυγίανσή τους.
  • Τον καθορισμό της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.
  • Τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων συμβάσεων ενσωματώνοντας το σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο απλοποιώντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες με όρους διαφάνειας.
  • Τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 11 τομείς της οικονομίας με αποτέλεσμα την ελάφρυνση των πολιτών και την ενίσχυση των κλάδων.
  • Την αναμόρφωση των διατάξεων για το πλαίσιο υποβολής και ελέγχου του «πόθεν έσχες».
  • Το νέο καθεστώς για τις άδειες των φαρμακείων, κυρίως για τα συστεγαζόμενα.

Ακόμη θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων και η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ώστε να καταστεί αποτελεσματικός ο έλεγχος.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υπουργός

Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με κλικάκιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ΕΔΩ το πολυνομοσχέδιο
Διαβάστε ΕΔΩ την αιτιολογική έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.