Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η αλήθεια για την Χαμάς και τη θυσία αθώων ανθρώπων [ΒΙΝΤΕΟ]

Όλη η αλήθεια στο planet-greece

Ξαφνικά, στην Ελλάδα και τον κόσμο, τα social media πήραν φωτιά με το διαρκές έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη. Δεκάδες φωτογραφίες, σκοτωμένων, καμένων, διαμελισμένων παιδιών παρελαύνουν στο twitter, το facebook, τα sites κι εν συνεχεία τα δελτία ειδήσεων. Το Ισραήλ είναι ο μεγάλος εγκληματίας. Τι γίνεται όμως με την Χαμάς;...



Η PLO (η οργάνωση του αείμνηστου Γιασέρ Αραφάτ) ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη εκεχειρία στη Γάζα και λίγο αργότερα βγήκε η Χαμάς (οι ισλαμιστές τουρκόφιλοι) και είπαν ότι δεν δέχονται καμιά εκεχειρία.

Αυτό για όσους δεν καταλαβαίνουν, ή δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φριχτές φωτογραφίες με τα νεκρά ή τραυματισμένα παιδιά εξυπηρετούν τη Χαμάς και τον Ερντογάν να κερδίσουν έναν πόλεμο στη Γάζα.

Έναν πόλεμο – σφαγή αμάχων που οι ηγέτες της Χαμάς τον παρακολουθούν τηλεοπτικά από κλιματιζόμενες σουίτες στο Κατάρ…
Τώρα θα μου πείτε, τι μας νοιάζει εμάς η Χαμάς, η Φατάχ, το Κατάρ και ποιος άλλος, εμείς για τα παιδάκια νοιαζόμαστε…

Ακριβώς, επειδή νοιαζόμαστε για τα παιδάκια, τα γράφω… Γιατί οι ισλαμιστές θυσιάζουν παιδάκια δήθεν για να… απελευθερώσουν τη Γάζα, αλλά στην πραγματικότητα για να την προσφέρουν προτεκτοράτο στον σουλτάνο Ερντογάν…

Τι τη θέλει ο Ερντογάν τη Γάζα; Βασικά «γραμμένη» την έχει τη Γάζα, την ΑΟΖ της Γάζας θέλει, έτσι και η Γάζα αποκτήσει οντότητα, ώστε να μπει σφήνα ανάμεσα στην ελληνική, κυπριακή, αιγυπτιακή και ισραηλινή ΑΟΖ, να βάλει χέρι στους υδρογονάνθρακες… Κι αυτά τα γράφω για να καταλάβετε επιτέλους ακόμα και οι πιο… συναισθηματικοί, γιατί σκοτώνονται παιδάκια στη Γάζα…

Για τους ίδιους υδρογονάνθρακες που κι εμάς μας φόρεσαν τα μνημόνια…

Τα παραπάνω αναφέρει στο εξαιρετικό του άρθρο στο tribune, ο δημοσιογράφος Στέφανος Μυτιληναίος, ο οποίος παραθέτει και τον χάρτη με τις ΑΟΖ για να καταλάβετε:
AOZ

Ανθρώπινες ασπίδες, σε σχολεία με ρουκέτες

Από την έναρξη των χερσαίων κι εναέριων επιχειρήσεων, οι Ισραηλινοί λένε ότι πριν βομβαρδίσουν ένα κτήριο είτε πρόκειται για σχολείο είτε για νοσοκομείο ή σπίτι, ειδοποιούν όλους όσοι είναι μέσα να το εγκαταλείψουν. Καταγγέλουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γυναικόπαιδα ως ανθρώπινες ασπίδες για να μπορέσουν να κερδίσουν τον άλλο πόλεμο, που διεξάγεται παράλληλα σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε "εκείνους" που τις τοποθέτησαν εκεί.

Ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες καταδίκασε όσους έθεσαν τους αμάχους πολίτες σε κίνδυνο αποθηκεύοντας ρουκέτες στο σχολείο και απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά.

"Καταδικάζουμε την οργάνωση ή τις οργανώσεις που έθεσαν σε κίνδυνο αμάχους τοποθετώντας αυτές τις ρουκέτες στο σχολείο μας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ουδετερότητας των χώρων μας. Καλούμε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σεβασθούν το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας του ΟΗΕ", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο των βομβαρδισμών εγκαταστάσεις τις UNRWA κατά τη διάρκεια της 22ήμερης επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Ισραήλ έχει καταγγείλει κατά το παρελθόν ότι εγκαταστάσεις της UNRWA χρησιμοποιούνται για εχθρικούς σκοπούς.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την ανησυχία του για την ανακάλυψη 20 ρουκετών σε άδειο σχολείο της UNRWA, καθώς και σε άλλο σχολείο μία εβδομάδα πριν.

Ο Κρις Γκάνες δήλωσε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ κάλεσε ειδικό πυροτεχνουργό του ΟΗΕ για να εξουδετερώσει τις ρουκέτες, ώστε να γίνουν ασφαλείς οι χώροι του σχολείου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μεταβεί στο σχολείο εξαιτίας των συγκρούσεων στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς, για επιτίθεται εναντίον του Ισραήλ:



Ο ηγέτης που ζει μες στη χλιδή

Η Χαμάς ιδρύθηκε το 1987 από τον Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και τον Μοχάμεντ Ταχά της Παλαιστινιακής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά την έναρξη της πρώτης Ιντιφάντα με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες επιθέσεις κατά ισραηλινών αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Χαμάς περιγράφει τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως πολιτική και όχι θρησκευτική ή αντισημιτική. Ωστόσο, η ιδρυτική της διακήρυξη, συγγράμματα, και πολλές από τις δημόσιες δηλώσεις αντικατοπτρίζουν την επίδραση αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας.

Η διακύρηξη της Χαμάς αναφέρει: "Δεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα εκτός μέσω της Τζιχάντ", και αυτή η στάση έχει βρει ένα δεκτικό ακροατήριο μεταξύ των Παλαιστινίων· πολλοί αντιλαμβάνονται την προηγούμενη κυβέρνηση της Φατάχ ως διεφθαρμένη και αναποτελεσματική, και οι υποστηρικτές της Χαμάς την θεωρούν ως κίνημα "ένοπλης αντίστασης» για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Ωστόσο, μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς, έχει επέλθει ιδιαίτερα απότομη διαμάχη μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ, που οδηγεί σε πολλούς θανάτους παλαιστινίων.

Μετά τη Μάχη για τη Γάζα τον Ιούνιο του 2007, εκλεγμένοι αξιωματούχοι της Χαμάς εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους στην κυβέρνηση στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή στη Δυτική Όχθη, και αντικαταστάθηκαν από αντιπάλους της Φατάχ και ανεξάρτητους, μία δράση που πολλοί Παλαιστίνιοι και άλλοι εμπειρογνώμονες θεώρησαν παράνομη. Στις 18 Ιουνίου 2007, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς (Φατάχ) εξέδωσε ένα διάταγμα που έθεσε εκτός νόμου την στρατιωτική και εκτελεστική δύναμη της Χαμάς.

Ο ηγέτης Χάλεντ Μεσάαλ διαμένει στην Ντόχα του Κατάρ, όπου του έχει παρασχεθεί άσυλο. Από εκεί δίνει τις εντολές για τις επιθέσεις εναντίων ισραηλινών στόχων και βέβαια απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις για εκεχειρία, στις οποίες συμφωνεί η PLO.

H Χαμάς μπορεί στο πεδίο των μαχών να ηττάται κατά κράτος από τους Ισραηλινούς, όμως, έχει καταφέρει να κερδίσει τον πόλεμο της επικοινωνίας και της προπαγάνδας.

Δείτε πώς χρησιμοποιούν τα υπόγεια τούνελ, που έχουν ανοίξει, για να επιτίθενται εναντίον των Ισραηλινών.



Χρησιμοποιούν ρωσικά αντιαρματικά!

Αντιαρματικούς πυραύλους κορνέτ, ρώσικής κατασκευλης, σαν αυτούς που χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ το 2006 και κατάφερε να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα ισραηλινά τεθωρακισμένα, υποστηρίζουν πως χρησιμοποίησαν χθες οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, εναντίον ισραηλινού άρματος.

Σύμφωνα με τον όσα έγραψαν στο Twitter στον λογαριασμό τους στην αγγλικά γλώσσα, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ χτύπησαν ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στην περιοχή Kissufim, με πύραυλο κορνέτ.

Πιθανολογείται ότι η Χαμάς έχει προμηθευτει τους ρωσικής κατασκευής αντιαρματικούς πυραύλους από τη Χεζμπολάχ, η οποία είχε απόθεμα τέτοιων πυραύλων, που είχε προμηθευτεί από τη Συρία.

Οι πύραυλοι Κορνέτ, τους οποίους πρόσφατα απέκτησε και η χώρα μας, έχουν τη δυνατότητα να διατρήσουν τη θωράκιση αρμάτων και θεωρείται ένα πολύ αξιόπιστο αντιαρματικό σύστημα. Η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο όταν η Χεζμπολλάχ παγίδευσε το 2006 τα άρματα Merkava του ισραήλ, τα οποία μέχρι τότε θεωρούνταν απόρθητα και κατάφερε μεγάλο πλήγμα όχι μόνο στο στρατιωτικό υλικό, αλλά κυρίως και στο ηθικό του Ισραήλ (στο τέλος της κρίσης είχε παραιτηθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και είχε αλλάξει το δόγμα).

Η Χαμάς είχε κυκλοφορήσει και περί τις 14 Ιουλίου ένα βίντεο που έδειχνε από μεγάλη απόσταση την εκτόξευση ενός αντιαρματικού κορνέτ σε ισραηλινό άρμα. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών, ο αντιαρματικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από αντιβαλλιστικό σύστημα.

Σε απάντηση ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον εντοπισμό και την καταστροφή πυραύλου κορνέτ και του εκτοξευτήρα, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε τζαμί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.