Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τι πραγματικά συνέβη με το boeing στην Ουκρανία;


Με αφορμή τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times αλλά και τα πλάνα, ιδιαίτερα των πρώτων ημερών από το σημείο της συντριβής...



Έλληνες ειδικοί μίλησαν στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Χρήστο Μαζανίτη, σε μία προσπάθεια σύνθεσης των κομματιών του παζλ, στο μέτρο του δυνατού.

Έχουμε από τη μία το γεγονός ότι το ουραίο τμήμα του αεροσκάφους βρέθηκε σχεδόν ανέπαφο από την έκρηξη και μάλιστα σε αρκετή απόσταση μακριά από το σημείο της συντριβής.
Εξετάζοντας ενδελεχώς τις φωτογραφίες, το πρώτο αρχικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι ότι το μοιραίο boeing εβλήθη από μπροστά και προς τα κάτω.

Τι σημαίνει αυτό, με απλά λόγια. Μιλάμε για ένα χτύπημα αναχαίτισης και όχι καταδίωξης. Αυτός που πάτησε το κουμπί κι εκτόξευσε τον πύραυλο, σε καμία περίπτωση δεν πιάστηκ εξ απήνης. Το έβλεπαν το αεροπλάνο. Το παρακολουθούσαν. Κι όταν αυτό πλησίασε στη ζώνη εμβέλειά τους, απλά το κατέρριψαν.

Πώς αυτό το σενάριο μπορεί να σχετίζεται με όσα οι Ρώσοι δημοσιεύουν σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν; Ο Αρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε σειρά στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία σε απόσταση περίπου τριών έως 5 χιλιομέτρων πετούσαν μαχητικά Sukhoi της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Το γεγονός της μεταξύ τους απόστασης, στην ωρολογία της πολεμικής αεροπορίας, αποκαλείται ως κλειστός σχηματισμός. Συνόδευαν μόνο το μαλαισιανό boeing ή ήταν κι άλλο αεροπλάνο, το οποίο πετούσε σε σχετικά κοντινή απόσταση; Μήπως αυτός ήταν ο στόχος και κατά λάθος - όσο δόκιμη μπορεί να είναι αυτή η έκφραση εν προκειμένω - χτύπησαν το επιβατικό;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν συνεχώς όπως και τα σενάρια είναι πολλά. Το μόνο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι το γεγονός ότι η κάθε πλευρά που εμπλέκεται δίνει στη δημοσιότητα το κομμάτι της αλήθειας, μέχρι το σημείο που τη βολεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.